Marokkói bárányfasírt
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
P.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
500
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
1997
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
61.3g bárányhús164 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
13.2g zsemle36 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g menta0 kcal
-
1.2g sűrített paradicsom1 kcal
-
6.1g mandula36 kcal
-
6.1g sárgabarack3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
245
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 742.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 117.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 719 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
500
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 106.8 g
Zsír
-
Összesen 141.4 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2971.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 411 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 1205 mg
-
Nátrium 877 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 470.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 602 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 2876 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
1997
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 353 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.3 tk cayenne paprika
-
0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
10 g sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A zsemléket beáztatjuk a tejbe, amíg szinte szét nem esnek. Ha kuszkusszal csináljuk, akkor tegyük a kuszkuszt egy műanyag zárható edénybe, és öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy 1 cm vastagon ellepje. Zárjuk le, majd 10 perc múlva kész is.
- Olajon pirítsuk meg külön a hagymát.
- A húshoz adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd a kinyomkodott zsemléket, és végül a kihűlt pirított hagymát. Gyúrjuk össze, majd tepsiben formázzunk belőle hosszúkás őzgerinc formát, és 180 fokon előmelegített sütőben, 60-70 percig sütjük.
- Tálaljuk szerecsendiós krumpli-, mentás zölborsópürévelés friss vegyes salátával.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8343
- Feltöltés dátuma: 2009. december 04.
Ajánló
Èlettani hatása: erösen savasít! Fogyasztása csak lúgosító étellel együtt javasolt. (ezért a zöldborsópüré és saláta köret) Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
P.
171 recept
Az ötlet egy röpke impresszió, egy marokkói bárányleves alapján, amit nemrégiben ettünk egy arab étteremben. Ha a mentás zöldborsópürével esszük, ne tegyünk a fasírtba is mentát. Túlságosan dominálni fog, és elnyomja a többi ízt. Kisüthetjük gombócokká gyúrva vagy muffin formában is vagy akár faszénparázson. Ilyenkor vigyázzunk, hogy nyílt láng ne érje, mert a menta nagyon könnyen megfeketedik, és nem feltétlenül lesz jó íze. Tálaláskor még hintsük meg pirított fenyőmaggal.