r
Nosalty Logó

Marokkói bárányfasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
P.
Marokkói bárányfasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1997 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    719 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 500 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2971.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1205 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 1997 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    353 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, amíg szinte szét nem esnek. Ha kuszkusszal csináljuk, akkor tegyük a kuszkuszt egy műanyag zárható edénybe, és öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy 1 cm vastagon ellepje. Zárjuk le, majd 10 perc múlva kész is.
  2. Olajon pirítsuk meg külön a hagymát.
  3. A húshoz adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd a kinyomkodott zsemléket, és végül a kihűlt pirított hagymát. Gyúrjuk össze, majd tepsiben formázzunk belőle hosszúkás őzgerinc formát, és 180 fokon előmelegített sütőben, 60-70 percig sütjük.
  4. Tálaljuk szerecsendiós krumpli-, mentás zölborsópürévelés friss vegyes salátával.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8334
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 04.

Ajánló

Èlettani hatása: erösen savasít! Fogyasztása csak lúgosító étellel együtt javasolt. (ezért a zöldborsópüré és saláta köret) Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ötlet egy röpke impresszió, egy marokkói bárányleves alapján, amit nemrégiben ettünk egy arab étteremben. Ha a mentás zöldborsópürével esszük, ne tegyünk a fasírtba is mentát. Túlságosan dominálni fog, és elnyomja a többi ízt. Kisüthetjük gombócokká gyúrva vagy muffin formában is vagy akár faszénparázson. Ilyenkor vigyázzunk, hogy nyílt láng ne érje, mert a menta nagyon könnyen megfeketedik, és nem feltétlenül lesz jó íze. Tálaláskor még hintsük meg pirított fenyőmaggal. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...