r
Nosalty Logó

Markolós gesztenyetorta mascarponéval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Audrey
Markolós gesztenyetorta mascarponéval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 5756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 283 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.4 g

Zsír

  • Összesen
    355.6 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2614.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1040 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    1186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1973 micro
Összesen 5756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

  • 100 g keksz (bármilyen kakaós keksz, roletti)

Elkészítés

Piskóta

  1. A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral (egy kerek papír az aljára, az oldalát pedig egy csíkkal tudjuk kibélelni).
  2. Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, a kakaót és a sütőport. Mérjük ki külön kis tálba a cukrot is.
  3. Válasszuk szét a tojássárgákat a fehérjéktől.
  4. A fehérjét kezdjük el felverni egy csipet sóval. Amikor már kissé habos, folyamatos keverés mellett apránként adagoljuk hozzá a cukrot. Addig verjük, amíg kemény hab nem lesz, de vigyázzunk, hogy ne verjük túl, mert ha túl kemény a hab, össze fog esni a piskótánk! Ha a habverő már elkezd csíkos mintákat hagyni a habban, amikor körbemozog, és megáll a hab, akkor jó.
  5. Szintén keverés közben adjuk hozzá a tojássárgájákat apránként, majd az olajat, vaníliát, és amint elkeveredik, állítsuk is le a habverőt.
  6. Spatulával, kanállal óvatosan félkörös mozdulatokkal forgassuk bele a lisztes keveréket.
  7. Tegyük a kibélelt sütőformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 25-30 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  8. Ha elkészült, fejjel lefelé borítsuk egy rácsra, szedjük le a papírt, és így hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A gesztenyemasszát és a mascarpone-t (vagy a kihűlt pudingot) gépi habverővel keverjük simára.
  2. A tejszínt verjük fel a habfixálóval és a cukorral, majd apránként óvatosan forgassuk a gesztenyés masszához.

Díszítés

  1. A tortalapot vágjuk 3 felé. Spatulával kenjünk meg egy lapot krémmel, rá a másik lap, amit szintén kenjünk meg krémmel, majd mehet a harmadik. A tetejére szép egyenes lapot tegyünk! Ennek is kenjünk krémet a tetejére, szép egyenletesen, és az oldalára is.
  2. Papírból vágjunk ki egy tetszőleges 2-es számot, tegyük a tortára. A tortába vájhatunk gödröt is, az sem baj, ha nem szép sima a felület. Szórjuk meg a torta tetejét a szétmorzsolt keksszel, amiből készíthetünk kis halmot is. A maradék kekszet pedig szórjuk körbe, a torta köré. Műanyag markolós autót, dömpert tegyünk a "földre".
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5157
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 11.

Ajánló

A tetejére földnek jobb, ha valamilyen töltött kakaós kekszet, ostyát használunk, mert az összetapad kicsit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unokaöcsém 2. születésnapjára készült. Az ötlet testvéremtől származik, én az ízt találtam ki, és kiviteleztem. :) A piskótarecept anyukámtól tanult, jól bevált, kanalas módszerrel készült, ezúttal kakaóval, némi olajjal és csipet sütőporral (csak, hogy biztosra menjek). Két ugyanilyen torta is készült, az elsőnél az otthon maradt mascarponét helyettesítettem pudinggal, amit 400 ml tejből és 1 csomag vaníliás pudingporból készítettem. Az is nagyon finom lett!

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...