Marinált hermelin sajt - nakládaný hermelín
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
-
1 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
1 kk fűszerpaprika
-
1 nagy db vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
9 db babérlevél
-
1 teáskanál szegfűbors
-
3 db borókabogyó
-
3 dl napraforgó olaj
-
2 szál rozmaring
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 39% Zsír
-
63g camembert sajt188 kcal
-
20g kápia paprika4 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 39% Zsír
-
375g camembert sajt1125 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 39% Zsír
-
39.4g camembert sajt118 kcal
-
12.6g kápia paprika3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
17.9g vöröshagyma7 kcal
-
1.9g fokhagyma3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
26.8g napraforgó olaj237 kcal
-
1.5g rozmaring2 kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 57.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1056.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 529 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.4 g
Zsír
-
Összesen 347.3 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 144 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 96 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6341.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 1571 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 1406 mg
-
Nátrium 3174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 441.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1079 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 107 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 900 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 1645 micro
-
β-crypt 482 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 36.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 333 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Elkészítés
- Szeleteljük a tisztított hagymát nem túl vékonyan, a fokhagymagerezdeket pucoljuk meg és felezzük, aztán készítsük elő az összes fűszert.
- Készítsük el a tölteléket. Egy közepes piros húsú paprikát, például ramiro vagy kápia paprikát vágjunk apró kockákba. Hasonlóan adjuk hozzá a chilit kockázva. Mehet hozzá egy kis fűszerpaprika, só és bors, valamint egy csepp olaj. Így keverjük össze egy kisebb tálkába az egészet. A sajtokat vágjuk félbe, és ezzel a töltelékkel pakoljuk tele az egyik felüket, majd hajtsuk rá fedőként a másik, üres oldalt.
- Egy tiszta, nagyobb csatos üveg aljára kezdjük el bepakolni a hagymakarikákat, csak kb. 4-5-öt, mehet mellé pár szem bors, babérlevél, chilipehely, szegfűbors, borókabogyó és egy kevés friss rozmaring. Erre jöhet egy töltött sajt, majd kevés olaj, hogy még éppen ne lepje el. Így folytassuk az építkezést, amíg tele nem lesz az üveg. Végül a tetejére is tegyünk mindenből bőven, locsoljuk olajjal, és csukjuk be az üveget.
- Ha szobahőmérsékleten tartjuk a sajtokat, akkor elég 3 nap nekik. Ha hűtőbe tesszük, abban az esetben érdemes tovább várni, minimum 5 napot, de inkább egy hetet. Ha tovább hagyjuk, abból sem lesz baj, de minden nap figyeljük, és ha kezdene furán zavaros lenni az olaj, akkor gyorsan fogyasszuk el, mielőtt megromlana. Igazából nem is tudom, miért írom ezt le, mert erre nem kerül sor, olyan finom, hogy egyből elfogy ez a kis adagocska! Dobrou chut'! Azaz jó étvágyat hozzá!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
Nem tudom, hogy mindenkinek megvan-e az az összetéveszthetetlen cseh érzés, amikor egy helyi étteremben – ez nálam Prágában mindig a A kehelyhez Svejk étterem és söröző – a borvirágos orrú pincér hatalmas kriglikkel kacsázik az asztalhoz, aztán rábeszél egy kis sörkorcsolyára is. Ez nem lehet más, mint az ötliteres üvegekben gondosan rétegzett nakládaný hermelín, vagyis a pácolt hermelin.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!