r
Nosalty Logó

Marhapörkölt bográcsban Ligeti Károlytól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Marhapörkölt bográcsban Ligeti Károlytól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 701 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4209 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 701 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    452.9 g

Zsír

  • Összesen
    194 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7511.9 g
  • Cink
    142 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    4523 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2580.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    284 micro
  • β-karotin
    3389 micro
  • β-crypt
    507 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2382 micro
Összesen 4209 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    148 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apróra vágjuk, és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a zsírt, rádobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, és megdinszteljük rajta.
  2. A húst nagyobb darabokra felkockázzuk, a bográcshoz adjuk, és a hús fehéredéséig pirítjuk.
  3. Ezután sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát, a többi fűszert, aláöntjük a vörösbort, és hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot.
  4. A húst puhulásáig főzzük. Az elfövő lét vízzel pótoljuk. Néha óvatosan keverjük meg. 2 órai főzés után kóstolással állapítsuk meg a hús puhaságát, ha szükséges még sózzuk, fűszerezzük. A szaft sűrűségét is a hozzáadott vízzel tudjuk beállítani.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 34282
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marhapörkölt bográcsban Ligeti Károlytól
Ligeti Károly 129 recept

Tavasztól, őszig szezonja van a bográcsozásnak. Az egyik legnépszerűbb a marhalábszárból készült pörkölt. Főtt krumplival, vagy kenyérrel és savanyúsággal tálalva, fejedelmi étek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...