Marhapofa tepertőkrémes zsemlegombóccal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
mertgrillezniszeretünk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
grill
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
300g marhahús426 kcal
-
20g füstölt szalonna131 kcal
-
10g kolbász45 kcal
-
86g zsemle236 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
30g tepertő227 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
20g paprika3 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10 kcal
-
30g száraz vörösbor25 kcal
Összesen
1197
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1500g marhahús2130 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
432g zsemle1179 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
150g tepertő1136 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g konzerv paradicsom48 kcal
-
150g száraz vörösbor123 kcal
Összesen
5981
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
47.1g marhahús67 kcal
-
3.1g füstölt szalonna21 kcal
-
1.6g kolbász7 kcal
-
13.6g zsemle37 kcal
-
6.3g tejföl12 kcal
-
4.7g tepertő36 kcal
-
3.1g paradicsom1 kcal
-
3.1g paprika1 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.4g konzerv paradicsom2 kcal
-
4.7g száraz vörösbor4 kcal
Összesen
190
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 82.6 g
Zsír
-
Összesen 71.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2152.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 798 mg
-
Nátrium 835 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 415.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2162 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
1197
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 413.1 g
Zsír
-
Összesen 355.3 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10760.8 g
-
Cink 65 mg
-
Szelén 640 mg
-
Kálcium 1222 mg
-
Vas 57 mg
-
Magnézium 604 mg
-
Foszfor 3988 mg
-
Nátrium 4174 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2077.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 66 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 121 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 429 micro
-
Kolin: 1470 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 1542 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 10808 micro
-
Lut-zea 970 micro
Összesen
5981
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 339 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 dl tejföl
-
1 db paradicsom
-
1 db paprika
-
1 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
0.5 tk rozmaring
-
1 kk kakukkfű
-
1 kk majoranna
-
1 kávéskanál római kömény
-
300 g konzerv paradicsom
-
1.5 dl száraz vörösbor
Elkészítés
- A megtisztított, lehártyázott marhapofákat natúron az előmelegített grillrácson mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük, így kapunk egy jó kis kérget. Miután kész vagyunk, a húst félrerakjuk letakarva pihentetni.
- Ezután egy mély serpenyőben a csíkokra vágott szalonnát mangalicazsíron lepirítjuk, majd a füstölt kolbász karikákat rádobjuk és összepirítjuk. Fontos hogy ne magas hőmérsékleten. Ezután a zsiradék felét öntsük le és tegyük félre.
- Jöhet rá a finomra vágott vöröshagyma, fokhagyma, és minden fűszer, a kockára vágott paradicsom, paprika. Kicsit keverjük meg és öntsük fel vörösborral és az elősütött marhapofaszeleteket tegyük bele. Tegyünk rá fedőt és így pároljuk kb. egy órát 100 fokon. Fontos! Ellenőrizzük hogy a szaftosság megmaradjon.
- Miután a hús már puha, vegyük ki. Tegyük félre. A megmaradt húslészaftot öntsük egy magas edénybe és botmixerrel zúzzuk péppé. Ezután a serpenyőbe rakjuk vissza a pépet és forraljuk fel, öntsük fel vörösborral és paradicsompürével és alapos kevergetés közben forraljuk össze. Kóstoljuk közben és ízesítsünk utána.
- Tegyünk vizet egy lábasba és forraljunk fel, majd ha forr tegyük bele a fagyasztott zsemlegombócokat.
- A félretett zsiradékban a tepertőkrémet elkeverjük és a zsemlegombócokat beletesszük és jól beleforgatjuk. Jól körbeforgatjuk és ha már pirított, kivesszük. Kezdődik a tálalás, tegyük a félretett marhapofát tányérra, öntsük le mártással, majd a pirított gombócokat is helyezzük oda és tegyünk rá tejfölt. Isteni ízharmónia! Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2012
- Feltöltés dátuma: 2022. március 04.
Ajánló
Én nem bíbelődök saját zsemlegombóccal, így előszeretettel használok kész zsemlegombócot. Persze mindenki ízlése döntő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
mertgrillezniszeretünk
4 recept