r
Nosalty Logó

Marhapofa tepertőkrémes zsemlegombóccal

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
mertgrillezniszeretünk
Marhapofa tepertőkrémes zsemlegombóccal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1197
Kalória
82.6g
Fehérje
48.3g
Szénhidrátok
71.1g
Zsír
415.5g
Víz
224.6g
Koleszterin
5.4g
Rost
5.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5981 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2152.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    415.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2162 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    413.1 g

Zsír

  • Összesen
    355.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10760.8 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    640 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    3988 mg
  • Nátrium
    4174 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    2077.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    1470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    1542 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    10808 micro
  • Lut-zea
    970 micro
Összesen 5981 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    339 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított, lehártyázott marhapofákat natúron az előmelegített grillrácson mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük, így kapunk egy jó kis kérget. Miután kész vagyunk, a húst félrerakjuk letakarva pihentetni.
  2. Ezután egy mély serpenyőben a csíkokra vágott szalonnát mangalicazsíron lepirítjuk, majd a füstölt kolbász karikákat rádobjuk és összepirítjuk. Fontos hogy ne magas hőmérsékleten. Ezután a zsiradék felét öntsük le és tegyük félre.
  3. Jöhet rá a finomra vágott vöröshagyma, fokhagyma, és minden fűszer, a kockára vágott paradicsom, paprika. Kicsit keverjük meg és öntsük fel vörösborral és az elősütött marhapofaszeleteket tegyük bele. Tegyünk rá fedőt és így pároljuk kb. egy órát 100 fokon. Fontos! Ellenőrizzük hogy a szaftosság megmaradjon.
  4. Miután a hús már puha, vegyük ki. Tegyük félre. A megmaradt húslészaftot öntsük egy magas edénybe és botmixerrel zúzzuk péppé. Ezután a serpenyőbe rakjuk vissza a pépet és forraljuk fel, öntsük fel vörösborral és paradicsompürével és alapos kevergetés közben forraljuk össze. Kóstoljuk közben és ízesítsünk utána.
  5. Tegyünk vizet egy lábasba és forraljunk fel, majd ha forr tegyük bele a fagyasztott zsemlegombócokat.
  6. A félretett zsiradékban a tepertőkrémet elkeverjük és a zsemlegombócokat beletesszük és jól beleforgatjuk. Jól körbeforgatjuk és ha már pirított, kivesszük. Kezdődik a tálalás, tegyük a félretett marhapofát tányérra, öntsük le mártással, majd a pirított gombócokat is helyezzük oda és tegyünk rá tejfölt. Isteni ízharmónia! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!