Marhalábszár puliszkával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g marhalábszár256 kcal
-
60g zöldpaprika10 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
60g paradicsom11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
6g ketchup6 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
20g disznózsír180 kcal
-
20g vörösbor17 kcal
Összesen
509
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g marhalábszár1280 kcal
-
300g zöldpaprika49 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
30g ketchup30 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
100g disznózsír902 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
Összesen
2544
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
45.7g marhalábszár58 kcal
-
13.7g zöldpaprika2 kcal
-
15.5g vöröshagyma6 kcal
-
13.7g paradicsom2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
1.4g ketchup1 kcal
-
0.2g paprikakrém0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
4.6g disznózsír41 kcal
-
4.6g vörösbor4 kcal
Összesen
115
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.4 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 827.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 327.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 392 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2268 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
509
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 226.9 g
Zsír
-
Összesen 139.9 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 485 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4137.4 g
-
Cink 71 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 2302 mg
-
Nátrium 943 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1635.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 267 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 355 micro
-
β-karotin 1958 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 11338 micro
-
Lut-zea 1277 micro
Összesen
2544
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 518 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
-
1 kg marhalábszár
-
3 db zöldpaprika
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
3 db paradicsom
-
5 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 ek ketchup
-
1 ek paprikakrém
-
2 db babérlevél
-
6 db borókabogyó
-
10 dkg disznózsír
-
1 dl vörösbor
Elkészítés
- A megtisztított, lehártyázott húst felkockázzuk, a paprikát, hagymákat, meghámozott paradicsomot apró kockákra vágjuk. A főzőedényt kikenjük a kb. 10 dkg zsírral, a hozzávalókat elfelezzük, és kétszerre rétegezzük az edényben: egy réteg hús, zöldpaprika, paradicsom, hagymák, sóval, borssal, pirospaprikával, ételízesítővel ízlés szerint megszórjuk, kb. 2 ek kechupot és 1 ek paprikakrémet nyomunk rá, a réteget megismételjük. Feltesszük a tűzre, és lassú tűzön elkezdjük fedő alatt főzni, amikor elkezd a szélein forrni, összekeverjük, belerakjuk a babérlevelet, borókabogyót, és /a hús állagától függően/ kb. 1,5- 2 óráig főzzük, közben az elpárolgó folyadékot időnkét vízzel pótoljuk, a vörösbort az utolsó 15 perc előtt adjuk hozzá. Ez az elkészítési mód a szabad tűzi pörköltfőzés egy igen praktikus módja, és a végeredmény csodálatos. Köretnek puliszkát /polenta/, juhtúrós csuszát vagy sztrapacskát ajánlok hozzá.
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 14921
- Feltöltés dátuma: 2013. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ezt a lábszárpörkölt receptet egy dabasi rokonomtól tanultuk, azóta a Férjem készíti, általában bográcsban, de télvíz idején a konyhában egy kínai öntött vas wokban.