r
Nosalty Logó

Marhalábszár kakukkfüves zöldségágyon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Marhalábszár kakukkfüves zöldségágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2015 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3062 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 504 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4834.9 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2448 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    12247 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 2015 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    248 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsok mindkét oldalát megkenjük olajjal és mustárral, egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
  2. Másnap nagyobb darabokra aprítjuk a zöldségeket, nyolc cikkbe vágjuk a hagymát, felszeleteljük a fokhagymát. Egy fedeles serpenyőt jól felforrósítunk, kevés olíván a húsok mindkét oldalát erősen lepirítjuk, egy tálba kiszedjük.
  3. A serpenyőbe beledobáljuk az összes zöldséget, ráfektetjük a szeleteket, közéjük dugdossuk a babérleveleket, rárakjuk a kakukkfűágakat, ráöntjük az alaplevet, lefedjük, és nagyon kis lángon addig pároljuk, amíg teljesen meg nem puhul a hús. A hús szaftját időnként kóstolgassuk, egy keveset sózzuk.
  4. Időnként rázogatjuk, óvatosan kevergetjük, megfordítjuk a húsokat, ha kell, pótoljuk az alaplevet.
  5. A végén nagyon finom, sűrű szaftja lesz, a húst szinte nem is kell késsel vágni, annyira puha lett.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1287
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 07.

Ajánló

Sima főtt krumplit főztem hozzá, de tarhonya, főtt tészta is jó lenne köretnek. Egy pohár vörösbor nagyon illet mellé. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marhalábszár kakukkfüves zöldségágyon
Pogácsa 391 recept

Nagyon szép marhalábszárat vettem, az egyik csomag csontos volt, a másik csont nélküli. Esett az eső a Balatonon, bőven volt időm elszöszölni az ebéddel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...