r
Nosalty Logó

Marhahúsos empanadas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Marhahúsos empanadas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 2384 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 152 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5810.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1746 mg
  • Nátrium
    3121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    935.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1143 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2754 micro
Összesen 2384 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a vajat. Durván összekeverjük.
  2. A sót feloldjuk a vízben, és hozzáadjuk a liszthez. Összegyúrjuk, nem kell vele sokat dolgozni, csak amíg összeáll.
  3. Gombócot formázunk belőle, tegyük egy tálba, és letakarva tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
  4. Ha kész, kivesszük, és lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk (kb. fél cm). Tenyérnyi szaggatóval (vagy kisebb müzlis tányérral) kiszaggatjuk.
  5. A töltelékből pár kanállal ráhelyezünk, majd félbehajtjuk, és az illesztési pontoknál kis csavaró mozdulatokkal összenyomjuk.

A töltelékhez

  1. A hagymát olívaolajon megdinszteljük.
  2. A tojást megfőzzük, megpucoljuk.
  3. Hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, a babérlevelet, az oregánót és a római köményt.
  4. Egy percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a húst. Pár keverés után mehet rá a fűszerpaprika. Sózzuk, borsozzuk, néha megkeverjük.
  5. Kb. addig főzzük, amíg a fölösleges víz el nem párolgott róla. Közben belekeverjük az olívát és a tojást is. Ha kész, hagyjuk, hogy kicsit kihűljön, mielőtt tölteni kezdjük a tésztát.

A kenéshez

  1. Felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőbe dugjuk, és addig sütjük őket, amíg a tetejük szép aranybarna lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 318
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16451
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Empanadas minden dél-amerikai országban van, és minden háznál máshogy csinálják. Ez a verzió Argentínából, Carina barátnőmtől származik.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...