Marhahúsos empanadas
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
8g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez
-
42g darált marhahús59 kcal
-
14g vöröshagyma5 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
-
10g főtt tojás16 kcal
-
3g olajbogyó3 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez
-
5g tojás6 kcal
Összesen
199
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
A töltelékhez
-
500g darált marhahús710 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
30g olajbogyó35 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2384
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
16.1g finomliszt58 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
6.4g víz0 kcal
-
0.4g só0 kcal
A töltelékhez
-
32.1g darált marhahús46 kcal
-
10.9g vöröshagyma4 kcal
-
17.7g újhagyma3 kcal
-
7.7g főtt tojás12 kcal
-
1.9g olajbogyó2 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez
-
3.5g tojás4 kcal
Összesen
152
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
199
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160.4 g
Zsír
-
Összesen 91.7 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1040 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5810.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 301 mg
-
Kálcium 347 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 1746 mg
-
Nátrium 3121 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 220.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 935.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 686 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 349 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 989 mg
-
Retinol - A vitamin: 591 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1143 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2754 micro
Összesen
2384
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
1 dl víz
-
1 teáskanál só
A töltelékhez
-
500 g darált marhahús
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 db újhagyma
-
2 db főtt tojás
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
-
1 kávéskanál római kömény
-
babérlevél ízlés szerint
-
1 szál oregánó
-
1 csipet fehér bors
-
só ízlés szerint
A kenéshez
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a vajat. Durván összekeverjük.
- A sót feloldjuk a vízben, és hozzáadjuk a liszthez. Összegyúrjuk, nem kell vele sokat dolgozni, csak amíg összeáll.
- Gombócot formázunk belőle, tegyük egy tálba, és letakarva tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
- Ha kész, kivesszük, és lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk (kb. fél cm). Tenyérnyi szaggatóval (vagy kisebb müzlis tányérral) kiszaggatjuk.
- A töltelékből pár kanállal ráhelyezünk, majd félbehajtjuk, és az illesztési pontoknál kis csavaró mozdulatokkal összenyomjuk.
A töltelékhez
- A hagymát olívaolajon megdinszteljük.
- A tojást megfőzzük, megpucoljuk.
- Hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, a babérlevelet, az oregánót és a római köményt.
- Egy percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a húst. Pár keverés után mehet rá a fűszerpaprika. Sózzuk, borsozzuk, néha megkeverjük.
- Kb. addig főzzük, amíg a fölösleges víz el nem párolgott róla. Közben belekeverjük az olívát és a tojást is. Ha kész, hagyjuk, hogy kicsit kihűljön, mielőtt tölteni kezdjük a tésztát.
A kenéshez
- Felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőbe dugjuk, és addig sütjük őket, amíg a tetejük szép aranybarna lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 318
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16451
- Feltöltés dátuma: 2014. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Empanadas minden dél-amerikai országban van, és minden háznál máshogy csinálják. Ez a verzió Argentínából, Carina barátnőmtől származik.