r
Nosalty Logó

Margherita pizza ahogy Évi néni készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Margherita pizza ahogy Évi néni készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta 28 cm-es pizzához

Feltéthez

Összesen 535 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta 28 cm-es pizzához

Feltéthez

Összesen 1067 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta 28 cm-es pizzához

Feltéthez

Összesen 205 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 535 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3463.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    1979 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 1067 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    496 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Tészta 28 cm-es pizzához

Feltéthez

Elkészítés

Tészta 28 cm-es pizzához

  1. A vizet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a mézet és élesztőt, ha megkelt, a lisztet, 1 ek olívaolajat és a sót is. Lágy tésztát gyúrunk belőle, amit megkelesztünk.
  2. A pizzasütőlapot megolajozzuk, a megkelt tésztát kihúzogatjuk rajta, a tészta tetejét is átkenjük olajjal, megszórjuk pizzafűszerrel, és rátesszük a negyedekre vágott paradicsomot, felszeletelt mozzarella sajtot és a bazsalikomleveleket.
  3. Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen negyed óra alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19727
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Margherita pizza ahogy Évi néni készíti
Évi néni 1830 recept

Ez a legalapabb pizza. A pizza nálunk mindig elfogy. Ezzel is csak így voltunk. Fiam és barátja pillanatok alatt végére jártak.

Hozzávalók

Tészta 28 cm-es pizzához

Feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...