r
Nosalty Logó

Margherita pizza

Gerzsenyi Flóra
Margherita pizza
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Paradicsomszósz

1032
Kalória
32.5g
Fehérje
161.6g
Szénhidrát
27.4g
Zsír
273.8g
Víz
31.6g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Paradicsomszósz

Összesen 1032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Paradicsomszósz

Összesen 3093 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Paradicsomszósz

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3850.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    3006 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    161.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    273.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 1032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11551.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1244 mg
  • Nátrium
    9018 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    484.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    821.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1233 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 3093 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2744 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Gyorsforraló edénybe olívaolajat hevítünk, majd lepirítjuk benne a fokhagymát, az oregánót és a chilit.
  2. Mehet hozzá a passzírozott paradicsom, friss bazsalikom, só és a cukor.
  3. Kissé összeforraljuk, ízesítjük még, ha kell, majd hagyjuk kihűlni.

Paradicsomszósz

  1. A hozzávalókat egy nagy tálban összegyúrjuk, majd nyújtás előtt kb. fél órát pihentetjük.
  2. A tésztát kicsit átdolgozzuk, formázzuk, majd kinyújtjuk. Ebből a mennyiségből 3 pizza jön ki, vagy 4 kisebb. Megkenjük paradicsomszósszal, gazdagon megszórjuk mozzarellával, és locsolunk rá olívaolajat. Előmelegített sütőben, lehetőség szerint magasabb hőfokon (250-300 °C) 10-12 percig süssük. Érdemes meleg tepsire ráhelyezni a még nyers pizzát, és úgy sütni.
  3. Melegen tálaljuk friss bazsalikommal megszórva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Paradicsomszósz, mozzarella és bazsalikom - ez a szentháromság a Pizza Margherita, az olaszok pizzáinak egyik legalapvetőbbike.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...