Marcipános–mandulás linzerkorongok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 28% Zsír
Omlós tészta
-
31g finomliszt114 kcal
-
0g só0 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
5 kcal
-
6g mandula37 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
Töltelék
-
35 kcal
Díszítés
-
38g marcipán173 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
13g csokoládé68 kcal
-
1g dekorgyöngy2 kcal
Összesen
729
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 28% Zsír
Omlós tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Töltelék
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
Díszítés
-
300g marcipán1386 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
5g dekorgyöngy19 kcal
Összesen
5834
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 28% Zsír
Omlós tészta
-
20.6g finomliszt75 kcal
-
0g só0 kcal
-
20.6g vaj148 kcal
-
6.6g porcukor25 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
4.1g mandula24 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
Töltelék
-
8.2g sárgabaracklekvár23 kcal
Díszítés
-
24.7g marcipán114 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
8.2g csokoládé45 kcal
-
0.4g dekorgyöngy2 kcal
Összesen
480
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.9 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 14.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
729
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 68.1 g
Zsír
-
Összesen 331.1 g
-
Telített zsírsav 152 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 763 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1808.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 345 mg
-
Foszfor 874 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 647 g
-
Cukor 403 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 114.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1788 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 273 mg
-
Retinol - A vitamin: 1752 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 441 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 295 micro
Összesen
5834
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
480
kcal
Hozzávalók
Omlós tészta
-
25 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
25 dkg vaj
-
80 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojássárgája
Töltelék
-
10 dkg sárgabaracklekvár
Díszítés
-
30 dkg marcipán
-
5 dkg porcukor
-
10 dkg csokoládé
-
1 teáskanál dekorgyöngy
Elkészítés
Omlós tészta
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Lefedjük, és a hűtőbe tesszük fél órára.
- Sütőpapírt teszünk 2 tepsire. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A tepsibe rakjuk, és megsütjük őket.
Töltelék
- A kihűlt korongokat egyenletesen, vékonyan megkenjük a lekvárral.
Díszítés
- A marcipánmasszát átgyúrjuk, és hurkát formálunk belőle. Majd porcukorral hintett munkalapon kinyújtjuk.
- A tésztához használt szaggatóval ugyanannyi korongot készítünk. A marcipán karikákat rárakjuk a lekvárral megkent tésztára. Óvatosan rányomkodjuk.
- Összetörjük a csokoládét, és mikróban megolvasztjuk. A korongokat félig megmártjuk benne. Színes cukorral szórjuk meg a csokoládés felét, de díszíthetjük másképpen is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×40
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1237
- Feltöltés dátuma: 2015. december 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
VnéEdit
295 recept
Múlt év Karácsonyára sütöttem meg, Lajos Mari süteményes könyvből. Ajánlom az ünnepekre.