r
Nosalty Logó

Marcipános-epres rakott palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tmea
Marcipános-epres rakott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 184 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 1040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    230.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3283.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.1 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1033 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2146 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4062 micro
Összesen 4151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajból, lisztből, tejből, besamelmártást készítünk, amelybe még forrón belekeverjük a vaníliás cukrot,valamint beleaprítjuk a marcipánmasszát. Ízlés szerint lehet édesíteni, a marcipán minőségétől függően pedig lehet bele még tenni egy kis mandulaaromát, ha nem elég marcipánízű. Én nem tettem egyiket sem.
  2. Az epreket hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, és egy leheletnyi porcukorral megszórjuk.
  3. Az első palacsintát megkenjük a marcipánkrémmel, erre ráhelyezzük a következőt, melyen virágalakban elrendezzük a vékony eperszeleteket, majd újra marcipánkrém és újra eperszeletek következnek, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  4. A csokit gőz fölött megolvasztjuk majd elkeverjük a tejszínnel és a fahéjjal.
  5. Tálaláskor a palacsintaszeleteket leöntjük a csokiszósszal, friss bazsalikom levélkékkel díszítjük, amit bizony el is fogyasztunk hozzá...
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3207
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 03.

Ajánló

Palacsinta hidegen, csokiöntet forrón...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam a sógórnőmtől egy darab marcipánmasszát, és épp elkezdődött az eperszezon...

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...