Marcipánkrémes torta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
Diós piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
16g finomliszt59 kcal
-
15g dió98 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g kókuszzsír9 kcal
Krém
-
188 kcal
-
56g marcipán260 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
Tetejére
-
38g marcipán173 kcal
-
4g étcsokoládé20 kcal
Összesen
997
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
Diós piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
130g finomliszt473 kcal
-
120g dió785 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g kókuszzsír71 kcal
Krém
-
600g növényi habtejszín1506 kcal
-
450g marcipán2079 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
Tetejére
-
300g marcipán1386 kcal
-
30g étcsokoládé164 kcal
Összesen
7988
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
Diós piskóta
-
18.8g tojás24 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
5.1g dió34 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g kókuszzsír3 kcal
Krém
-
25.6g növényi habtejszín64 kcal
-
19.2g marcipán89 kcal
-
0.4g lapzselatin2 kcal
Tetejére
-
12.8g marcipán59 kcal
-
1.3g étcsokoládé7 kcal
Összesen
342
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 53.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 787.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.9 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
997
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 161.1 g
Zsír
-
Összesen 429.2 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 1455 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6301.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 1257 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 2574 mg
-
Nátrium 1952 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 855.1 g
-
Cukor 680 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 316.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 621 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 1198 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1991 micro
Összesen
7988
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Diós piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük.
- A tojássárgákhoz adjuk a sütőporral és a darált dióval elkevert 12 dkg lisztet 2-3 részre osztva. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
- A zsiradékkal és a liszttel megszórt tortaformába simítjuk a masszát.
- Előmelegített, 160 fokos sütőbe tesszük, és kb. 40 percet sütjük (tűpróba!).
- A megsült piskótát rácsra tesszük kihűteni.
Krém
- A krémhez lereszeljük a marcipánmasszát (lehetőleg előtte hűtőben tartsuk, mert úgy könnyebb reszelni).
- 5 dl habtejszínt lábosba öntünk, és tűzre tesszük. Beletesszük a lereszelt marcipánt. Addig kevergetjük, ameddig a marcipán felolvad, de vigyázzunk, hogy a tejszín ne forrjon fel. Kihűtjük, és lehetőleg másnapig hűtőbe tesszük.
- Másnap a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Egy kis lábosba 0,4 dl vizet teszünk. Ha a víz felmelegedett, akkor a kicsavart zselatinlapokat feloldjuk benne.
- Az 1 dl habtejszínt habbá verjük.
- A marcipánkrémet is habosra keverjük, majd a kihűlt, de még folyékony zselatint hozzákeverjük a habverővel. Majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot. Hűtőbe tesszük 25-30 percre.
- A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Megtöltjük a tortánkat a krémmel, a tetejére és az oldalára csak vékony réteget kenjünk.
Tetejére
- A lübecki marcipánt összegyúrjuk, majd sütőpapíron kinyújtjuk nagyobbra, mint a tortánk átmérője.
- Óvatosan átemeljük a tortánkra, és szépen rásimítjuk a tetejére, oldalára.
- Az étcsokoládét felolvasztjuk, és díszítjük vele a tortánkat. Tehetünk rá ízlésünk szerint más díszítéseket is.
- Hűtőbe tesszük pár órára, de legjobb másnapig.
- Szeletelve tálaljuk ezt a finomságos tortát.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 32371
- Feltöltés dátuma: 2014. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Ezt a tortát a marcipánért rajongó Kristóf unokaöcsémnek készítettem a 16.-ik születésnapjára, a kívánt epermisu mellé. Finom, könnyű torta. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 380 kalória van.