Maradékmentő sonkás rakott tészta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
815
kcal
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
4894
kcal
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.7 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1946.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 1005 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 111.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
815
kcal
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 220.4 g
Zsír
-
Összesen 235.3 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 689 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11676.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 381 mg
-
Kálcium 2595 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 393 mg
-
Foszfor 2240 mg
-
Nátrium 6029 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 437.6 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 669.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1594 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1268 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 1567 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 261 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
4894
kcal
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
218
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
- A sonkát aprítóba tesszük és ledaráljuk.
- A vajat egy kisebb lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és halvány színűre pirítjuk. Apránként hozzáadjuk a tejet, sózzuk, borsozzuk, és nagyon laza besamelt főzünk belőle.
- Egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk a ledarált sonkát, a mustárt, a lereszelt fokhagymát, a tejfölt, borsozzuk, a sonka sósságának függvényében sózzuk.
- Összekeverjük, hozzáadjuk a főtt tésztát, és alaposan kikeverjük.
- Kivajazott, mélyebb tepsibe öntjük, kicsit lenyomogatjuk, és megszórjuk a tetejét reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük, majd felszeleteljük és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 467
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 40
- Össznézettség: 46112
- Feltöltés dátuma: 2019. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A Nosalty húsvéti sonkatesztjéből maradt egy jó nagy adag sonka - ez lett a végzete. krémes, szaftos, nosztalgikus - egyszerűen imádtuk!