r
Nosalty Logó

Maradékmentő sonkás rakott tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Maradékmentő sonkás rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 815 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4894 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1946.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 815 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.4 g

Zsír

  • Összesen
    235.3 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11676.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    381 mg
  • Kálcium
    2595 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2240 mg
  • Nátrium
    6029 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1594 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1268 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1567 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 4894 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. A sonkát aprítóba tesszük és ledaráljuk.
  3. A vajat egy kisebb lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és halvány színűre pirítjuk. Apránként hozzáadjuk a tejet, sózzuk, borsozzuk, és nagyon laza besamelt főzünk belőle.
  4. Egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk a ledarált sonkát, a mustárt, a lereszelt fokhagymát, a tejfölt, borsozzuk, a sonka sósságának függvényében sózzuk.
  5. Összekeverjük, hozzáadjuk a főtt tésztát, és alaposan kikeverjük.
  6. Kivajazott, mélyebb tepsibe öntjük, kicsit lenyomogatjuk, és megszórjuk a tetejét reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük, majd felszeleteljük és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 467
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 46112
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 15.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek sonkával

Receptjellemzők

A Nosalty húsvéti sonkatesztjéből maradt egy jó nagy adag sonka - ez lett a végzete. krémes, szaftos, nosztalgikus - egyszerűen imádtuk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...