Maradékmentő almás-mákos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikolett777
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
609
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
4876
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
219
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 700.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.6 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 132 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
609
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.3 g
Zsír
-
Összesen 172.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5607.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 2036 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 492 mg
-
Foszfor 2019 mg
-
Nátrium 857 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 789 g
-
Cukor 499 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1055.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1333 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 1229 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1159 micro
-
β-crypt 108 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 566 micro
Összesen
4876
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet a sütőporral átszitáljuk, a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tojást és a porcukrot. Lágy tésztát gyúrunk belőle, és pár percig pihentetjük.
- Belenyújtjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 10 perc alatt 180°C-on elősütjük.
- Az 5 db almát lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn.
- Egy lábosba tesszük a reszelt almát, rászórjuk a cukrot, a jól megmosott citrom reszelt héját és kifacsart levét.
- Ha felforrt, hozzáadjuk a darált mákot, összekeverjük, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni.
- Rásimítjuk a félig sült tésztára, és visszadugjuk a sütőbe 15 percre.
- Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral, és az egészet a töltelékre kenjük. 20 percig 160°C-on készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x27x5
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 46
- 7 napos nézettség: 237
- Össznézettség: 20842
- Feltöltés dátuma: 2019. november 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikolett777
1 recept
A héten mákos gubát készítettem, amiből maradt egy kevés mák és sok tojásfehérje is. Az utóbbi felhasználásával mindig gondban vagyok, napokig a hűtőben tárolom, mielőtt kidobásra nem kerül. Szerencsére most volt itthon alma is, így a mákkal együtt gondoltam, megpróbálok mindent egy süteményben felhasználni. Az eredmény mindenkinek nagyon ízlett :)