r
Nosalty Logó

Maradékmentő almás-mákos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikolett777
Maradékmentő almás-mákos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4876 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    132 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    172.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5607.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    2036 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    2019 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    789 g
  • Cukor
    499 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1055.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1159 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 4876 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral átszitáljuk, a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tojást és a porcukrot. Lágy tésztát gyúrunk belőle, és pár percig pihentetjük.
  2. Belenyújtjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 10 perc alatt 180°C-on elősütjük.
  3. Az 5 db almát lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn.
  4. Egy lábosba tesszük a reszelt almát, rászórjuk a cukrot, a jól megmosott citrom reszelt héját és kifacsart levét.
  5. Ha felforrt, hozzáadjuk a darált mákot, összekeverjük, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni.
  6. Rásimítjuk a félig sült tésztára, és visszadugjuk a sütőbe 15 percre.
  7. Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral, és az egészet a töltelékre kenjük. 20 percig 160°C-on készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x27x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 116
  • Össznézettség: 20230
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradékmentő almás-mákos süti
Nikolett777 1 recept

A héten mákos gubát készítettem, amiből maradt egy kevés mák és sok tojásfehérje is. Az utóbbi felhasználásával mindig gondban vagyok, napokig a hűtőben tárolom, mielőtt kidobásra nem kerül. Szerencsére most volt itthon alma is, így a mákkal együtt gondoltam, megpróbálok mindent egy süteményben felhasználni. Az eredmény mindenkinek nagyon ízlett :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...