r
Nosalty Logó

Mankó féle Boeuf Bourguignon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mankó féle Boeuf Bourguignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Boeuf Bourguignon

Köret

Összesen 801 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Boeuf Bourguignon

Köret

Összesen 6409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Boeuf Bourguignon

Köret

Összesen 71 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2321 micro
  • β-karotin
    5740 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 801 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    543.6 g

Zsír

  • Összesen
    130.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12290.1 g
  • Cink
    102 mg
  • Szelén
    818 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    1241 mg
  • Foszfor
    6860 mg
  • Nátrium
    2186 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.9 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    6096.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4594 micro
  • B6 vitamin:
    23 mg
  • B12 Vitamin:
    98 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    192 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    715 micro
  • Kolin:
    2427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18567 micro
  • β-karotin
    45918 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    2798 micro
Összesen 6409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Boeuf Bourguignon

Köret

Elkészítés

Boeuf Bourguignon

  1. A marhahúst törölgessük le konyhai papírtörlővel, hogy száraz legyen, és vágjuk fel 5x5 centis kockákra. Vagyis ez lenne a legjobb, de nem egy csúcsétteremben főzünk, úgyhogy mindössze törekedjünk arra, hogy egyforma, nagyobb méretű kockákat kapjunk.
  2. Tegyük őket egy tálba, alaposan sózzuk és őröljünk rá friss fekete borsot, majd apránként pirítsuk körbe őket olívaolajon úgy, hogy a húsok ne érjenek egymáshoz, különben párolódni kezdenek, és nekünk most arra semmi szükségünk. Többek közt a jobb pirulás érdekében töröltük szárazra. Ez egy fontos lépés, ugyan kicsit unalmas is, de ne blicceljük el, kérlek!
  3. A zöldségeket megmosás után vágjuk nagyobb, egyenlő méretű darabokra (mintha egy egyszerű mirepoix-t készítenénk), és tegyük őket egy vastag falú edénybe. Most jönnek a fűszerek, amiből egy cérna segítségével bouquet garni-t készítünk, azaz egy kis ízesítőcsokrot.
  4. A következő réteg a gyönyörűen körbepirított hús. Ha igazán profik vagyunk, akkor a zöldségek fölé egy nagy gézlapot helyezünk, és arra a húsokat, hogy a végén a lehető legegyszerűbben eltávolíthassuk őket. (Na én erről megfeledkeztem, úgyhogy az is tökéletes, ha simán rátesszük a zöldségekre a húst.)
  5. Ha mindez megvan, öntsük fel annyi borral, ami majdnem ellepi, a többit pedig pótoljuk ki egy kis alaplével, hogy a húsokat teljesen elfedje. Tegyük fel a tűzhelyre, és lassan kezdjük el főzni. Sütőben is készíthetjük, kb. 150 fokon, ha van egy jó tűzálló edényünk. Persze ebben az esetben nem árt lefedni. És most várunk. Sokat. Mondhatnám, hogy 2-3-4 órát, de ez a hústól függ, úgyhogy a lényeg, hogy megpuhuljon annyira, hogy egy kanállal ketté tudjuk vágni a húst. Egyébként valahol 3-4 óra között lesz az igazság. Hagyjuk békén, ne kavargassuk, elvan magában.
  6. Amint elértük a megfelelő állagot, a zöldségekre nincs több szükségünk, úgyhogy a húsokat vegyük ki egy kanállal az edényből. Viszont az a csodás lé, amiben főtt, az nagy kincs, úgyhogy szűrjük le, és öntsük vissza a marhára. A ragunk készen van. A legjobb, amit tehetünk vele, hogy egy edényben betesszük egy napra a hűtőbe. Kocsonyásra össze fog állni, elég vicces látvány, amikor kiborítjuk az edényből. Tudjuk, ez a fogás másnapra még finomabb!

Köret

  1. A burgonyát pucoljuk meg, és főzzük meg sós vízben.
  2. Közben a sárgarépát, a gombát és a hagymát tegyük fel főni egy kis vörösboros, babérleveles, sós, borsos vízben. Vagy ha előrelátóak vagyunk, és van egy kis alaplevünk, akkor természetesen a víz helyett azt használjuk. Figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl. A pépes dolgokat hagyjuk meg inkább a gyerekeknek.
  3. Ha kész a köret, felmelegedett a marha, csak szépen rendezzük el egy tányéron, szórjunk némi aprított, friss petrezselymet a tetejére, és nyűgözzük le a vendégeinket.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5927
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legtöbb, magát kicsit is szakácsnak képzelő embernek van egy boeuf bourguignon receptje. Nekem is. Mert ezzel lehet felvágni, menőzni és különben is, a klasszikus francia bisztrófogások mostanában nálunk is divatosak lettek. Végre. Egy a probléma ezzel, hogy a legtöbben túlbonyolítják ezeket az ételeket, ezzel pedig csak elrettentik a többieket, akik ugyan szeretnék elkészíteni ezeket a fogásokat, de látva a rengeteg hozzávalót és a munkafolyamatokat, azonnal keresnek valami egyszerűbbet. Pedig a burgundi marha pont nem a bonyolultságáról híres, mint ahogy a francia bisztrókonyha sem.  

Hozzávalók

Boeuf Bourguignon

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...