r
Nosalty Logó

Mangós kimchi

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Mangós kimchi
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír

sóoldat

szósz, összeállítás

Összesen 50 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír

sóoldat

szósz, összeállítás

Összesen 598 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír

sóoldat

szósz, összeállítás

Összesen 7 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11533.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    11302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 50 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138402 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1641 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    135627 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    6141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    637 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1073 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1420 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    290 micro
  • β-karotin
    7565 micro
  • β-crypt
    447 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    3276 micro
Összesen 598 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1908.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    1870 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 7 kcal

Hozzávalók

sóoldat

szósz, összeállítás

Elkészítés

sóoldat

  1. A langyos vizet öntsük egy méretes (lekvárfőzős) lábasba, adjuk hozzá a sót, és keverjük addig, amíg feloldódik teljesen.
  2. A kínai kelek külső leveleit szedjük le, majd vágjuk őket félbe és tegyük a sóoldatba. Tegyünk a tetejükre egy nagy lapostányért, arra pedig egy vízzel teli, kisebb lábost, így biztosítva, hogy a keldarabok teljesen elmerüljenek a sóoldatban.
  3. Hagyjuk így 6 órát, majd annyi időre vegyük ki, amíg a kelkáposztafeleket a leveleik között is alaposan besózzuk.
  4. Tegyük vissza a káposztát az oldatba, és a tányérral ismét lenyomva hagyjuk tovább állni egy éjszakát - összesen nyugodtan állhat egy napot is a sós lében.

szósz, összeállítás

  1. A gyömbért és a fokhagymát reszeljük finomra, a mangót pucoljuk meg, majd turmixoljuk le. A chilipehellyel és a halszósszal együtt tegyük őket egy tálba, és keverjük alaposan össze. Ha nagyon édes a mangó, egy fél lime leve is elfér benne.
  2. Adjuk hozzá a gyufaszálformára aprított jégcsapretket és a feldarabolt újhagymát is, és keverjük össze.
  3. A kelkáposztákat csöpögtessük le, és tegyünk délre 2-3 levelet, ezekkel fogjuk leszorítani a savanyúságainkat, hogy ne oxidálódjanak. A többit vágjuk kb. 2 centis csíkokra, és keverjük a mangós-fűszeres pasztához, úgy, hogy a kelleveleket mindenütt bevonja a szósz.
  4. Töltsük befőttesüvegekbe a savanyúságot, és nyomkodjuk is le őket alaposan. A tetejüket fedjük le a félretett levelekkel, figyelve rá, hogy hagyjunk 2-3 centit szabadon, hogy legyen helye a termelődő gázoknak. Zárjuk le az üvegeket.
  5. A kimchiket 4-5 napot érleljük szobahőmérsékleten, naponta egyszer megszellőztetve őket - utóbbit érdemes nyitott ablak mellett elvégezni. Utána tegyük hűtőbe őket: a hidegben az érés lelassul, de nem áll meg teljesen, így nem csak, hogy sokáig eltartható így a kimchink, de egyre jobb íze is lesz!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 892
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mangós kimchi
Rosanics Petra 351 recept

Ha van koreai különlegesség, amiről elmondható, hogy meghódította a magyar konyhát, akkor az kétségkívül a kimchi. A savanyított kelkáposzta ugyanis tökéletesen illeszkedik a magyaros ízvilághoz, savanyítónemzetként eleve nem állnak messze tőlünk a karakteres, erjesztett zöldségek. Most kicsit bolondítottam az alaprecepten, és az épp tökéletesen beérett mangót tettem bele cukor vagy egyéb gyümölcs helyett starterként, ami nem mellesleg szuper ízt is kölcsönzött a savanyúságnak!

Hozzávalók

sóoldat

szósz, összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...