r
Nosalty Logó

Mangós-karamelles desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mangós-karamelles desszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A mangókompóthoz:

A karamellpudinghoz:

A tálaláshoz:

Összesen 435 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A mangókompóthoz:

A karamellpudinghoz:

A tálaláshoz:

Összesen 1737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A mangókompóthoz:

A karamellpudinghoz:

A tálaláshoz:

Összesen 159 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 435 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1021 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2024 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 1737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A mangókompóthoz:

A karamellpudinghoz:

A tálaláshoz:

Elkészítés

A mangókompóthoz:

  1. A kompóthoz a mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst levágjuk a magról. 150 g gyümölcsöt, a limelével, lime héjjal és narancslével pürésítjük.
  2. A maradék mangót apró kockákra vágjuk. A mangópürét felfőzzük. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízzel elkeverjük, a fövő püréhez keverjük, és felfőzzük. Hozzákavarjuk a mangó kockákat, és hagyjuk hűlni.

A karamellpudinghoz:

  1. A karamellpudinghoz a tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, a végén hozzákeverjük a lisztet. A tejet a tejszínnel felfőzzük. A cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, felöntjük a tejes-tejszínnel, és főzzük, míg a karamell elolvad.
  2. A karamelles tejet a tojássárga masszához kavarjuk, visszaöntjük a lábasba, és állandó kavarás mellett körülbelül 30 másodpercig főzzük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, a pudingot egy tálba öntjük, fóliával befedjük, hogy megelőzzük a bőr képződést, és hagyjuk hűlni.

A tálaláshoz:

  1. A pudingot és a mangó kompótot elosztjuk 4 pohárba, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Tálalás előtt megszórjuk a cukorral, és karamellizáló pisztollyal karamellizáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 997
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mangókompót, finom puding, a ropogós karamellréteg egyenként is finom, de így együtt egy álom.

Hozzávalók

A mangókompóthoz:

A karamellpudinghoz:

A tálaláshoz:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...