r
Nosalty Logó

Mángoldos-sajtkrémes tart

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Mángoldos-sajtkrémes tart
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

285
Kalória
7.4g
Fehérje
15.7g
Szénhidrátok
21.2g
Zsír
25.9g
Víz
6.8g
Koleszterin
955.8mg
Rost
1.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2277 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2530 micro
Összesen 285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    169.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3872.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    1099 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    1887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    207 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    750 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1553 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    7020 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20242 micro
Összesen 2277 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2459 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

  1. Az előregyártott leveles tésztát (téglalap alakú) tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a széleitől 2 centire vágjuk be (ez sütés közben megemelkedik), majd az egészet szurkáljuk meg villával. Tegyük hűtőbe felhasználásig.
  2. A mángoldokat mossuk és szárítsuk meg. A száraikat előzőleg mérjük hozzá a leveles tészta rövidebb széléhez (ezek mennek a pite tetejére), a leveleket vagdossuk le róla, majd nagyjából a felét vágjuk finomra (ezek mennek a töltelékbe) a másik felét pedig fagyasszuk le (későbbi felhasználásra).
  3. Egy kis tálban keverjük el a krémsajtot a finomra vágott mángoldlevéllel, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel, a parmezán felével, a fokhagymával, egy evőkanál olívaolajjal és némi citromhéjjal. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
  4. A hideg leveles tésztát jó vastagon kenjük meg a fűszeres sajtkrémmel, és szórjuk meg gazdagon a maradék parmezánnal.
  5. Helyezzük rá a mángoldszárakat szép egyenletesen (ügyelve arra, hogy ne lógjon túl a tészta bevágott szélein), kenjük meg kevés olívaolajjal, szórjuk meg egy evőkanál cukorral és egy csipet őrölt borssal.
  6. Toljuk be a sütőbe 190°-ra 20-25 percre, és félidőnél forgassuk meg a tepsit, hogy egyenletesen süljön. Miután kisült, hagyjuk kihűlni, majd négyzetekre vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem szégyen az, ha az embernek nincs kedve vagy (leginkább) ideje tésztát begyúrni, az előre gyártott tészták igenis nagyon praktikusak. Ennek a receptnek is egy instant leveles tészta alapja, amiből egy végtelenül egyszerű és időtakarékos harapnivalót készítettünk, és különleges hozzávalóval társítottuk, ez pedig a mángold. A mángold a répaformák alcsaládba tartozó zöldségféle, és a legközelebbi rokona a cékla. Az íze a spenótra emlékeztet, de annál kissé vadabb, erőteljesebb. A leveleit általában megpárolva készítik, a levélnyeleket pedig a spárgához hasonlóan használják fel. Mi most egy sós-sajtos pitéhez választottuk feltétként. Csak néhány hozzávalóra van szükség és kb. 30-40 percre, salátával vagy grillezett lazaccal kiegészítve pedig könnyed főételt varázsolhatunk belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!