r
Nosalty Logó

Mángoldos-sajtkrémes tart

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Mángoldos-sajtkrémes tart
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

285
Kalória
7.4g
Fehérje
15.7g
Szénhidrátok
21.2g
Zsír
25.9g
Víz
6.8g
Koleszterin
955.8mg
Rost
1.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2277 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2530 micro
Összesen 285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    169.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3872.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    1099 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    1887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    207 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    750 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1553 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    7020 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20242 micro
Összesen 2277 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2459 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

  1. Az előregyártott leveles tésztát (téglalap alakú) tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a széleitől 2 centire vágjuk be (ez sütés közben megemelkedik), majd az egészet szurkáljuk meg villával. Tegyük hűtőbe felhasználásig.
  2. A mángoldokat mossuk és szárítsuk meg. A száraikat előzőleg mérjük hozzá a leveles tészta rövidebb széléhez (ezek mennek a pite tetejére), a leveleket vagdossuk le róla, majd nagyjából a felét vágjuk finomra (ezek mennek a töltelékbe) a másik felét pedig fagyasszuk le (későbbi felhasználásra).
  3. Egy kis tálban keverjük el a krémsajtot a finomra vágott mángoldlevéllel, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel, a parmezán felével, a fokhagymával, egy evőkanál olívaolajjal és némi citromhéjjal. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
  4. A hideg leveles tésztát jó vastagon kenjük meg a fűszeres sajtkrémmel, és szórjuk meg gazdagon a maradék parmezánnal.
  5. Helyezzük rá a mángoldszárakat szép egyenletesen (ügyelve arra, hogy ne lógjon túl a tészta bevágott szélein), kenjük meg kevés olívaolajjal, szórjuk meg egy evőkanál cukorral és egy csipet őrölt borssal.
  6. Toljuk be a sütőbe 190°-ra 20-25 percre, és félidőnél forgassuk meg a tepsit, hogy egyenletesen süljön. Miután kisült, hagyjuk kihűlni, majd négyzetekre vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem szégyen az, ha az embernek nincs kedve vagy (leginkább) ideje tésztát begyúrni, az előre gyártott tészták igenis nagyon praktikusak. Ennek a receptnek is egy instant leveles tészta alapja, amiből egy végtelenül egyszerű és időtakarékos harapnivalót készítettünk, és különleges hozzávalóval társítottuk, ez pedig a mángold. A mángold a répaformák alcsaládba tartozó zöldségféle, és a legközelebbi rokona a cékla. Az íze a spenótra emlékeztet, de annál kissé vadabb, erőteljesebb. A leveleit általában megpárolva készítik, a levélnyeleket pedig a spárgához hasonlóan használják fel. Mi most egy sós-sajtos pitéhez választottuk feltétként. Csak néhány hozzávalóra van szükség és kb. 30-40 percre, salátával vagy grillezett lazaccal kiegészítve pedig könnyed főételt varázsolhatunk belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!