r
Nosalty Logó

Mángoldos gnocchi vörösboros paradicsomszósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
nikikoncz
Mángoldos gnocchi vörösboros paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gnocchihoz

Paradicsomszószhoz

Összesen 676 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gnocchihoz

Paradicsomszószhoz

Összesen 1351 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gnocchihoz

Paradicsomszószhoz

Összesen 47 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4435.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    642 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    2679 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1073.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2203 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    316 micro
  • β-karotin
    25820 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    76511 micro
Összesen 676 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8871.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    972 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1284 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    5359 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2147.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4406 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    550 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    11529 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    631 micro
  • β-karotin
    51641 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    153022 micro
Összesen 1351 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    418 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1872 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    398 micro
  • Lut-zea
    5548 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Gnocchihoz

Paradicsomszószhoz

Elkészítés

Gnocchihoz

  1. Megfőzzük a burgonyát, annyi sós vízben, ami ellepi. Főzhetjük héjastól vagy meghámozva, felkockázva is, egy csapott evőkanál sóval. Ha puhának ítéljük a burgonyát, leöntjük a vizet, és összetörjük.
  2. Közben a mángold leveleit (szár nélkül) dobjuk forrásban lévő vízbe körülbelül fél percre, amíg kicsit összeesnek, majd tegyük egy tálka jeges vízbe, hogy megtartsák szép színüket.
  3. Az összetört burgonyához hozzáadjuk a sót, a tojássárgáját, a lecsöpögtetett, apróra vágott mángold leveleket. A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, ameddig szép egynemű tésztát nem kapunk, ami már nem ragacsos.
  4. Egy nagy lábasban ismét vizet forralunk, ebbe is mehet egy csapott evőkanál só. Lisztezett deszkán nagyjából 2 cm átmérőjű hengereket képzünk a tésztából, és 1-1,5 cm széles darabokra vágjuk. Kézzel még kicsit gömbölyűbbre lehet őket formázni, de villa segítségével barázdákat is kialakíthatunk rajtuk, ha még dekoratívabb falatokra vágyunk.
  5. Ha már gyöngyözik a víz, mehetnek bele a gombóckák. Érdemes egyszerre kisebb adagokat főzni, hogy lássuk, mindegyik feljött-e a felszínre. Villámgyorsan, körülbelül fél perc alatt el is készülnek. Kevés olívaolajat tegyünk a tálkába, amibe a gnocchit kiszedjük, és minden adagnál kicsit összerázzuk, hogy biztosan ne tapadjanak egymáshoz.

Paradicsomszószhoz

  1. A szósz elkészítése pofonegyszerű. A hagymát vágjuk apró kockákra, majd pirítsuk üvegesre a 2 evőkanál olívaolajon.
  2. Ha édesebben szeretjük, ilyenkor 1-2 teáskanál barnacukrot nyugodtan beletehetünk, természetesen nem kötelező. Rögtön mehet is rá a paradicsomkonzerv és a só. Ha szárított fűszerekkel dolgozunk, ilyenkor érdemes beletenni. Tegyünk bele nagyjából 1-1 teáskanál oregánót és bazsalikomot, 1 kávéskanál kakukkfüvet, és borsozzuk.
  3. Amikor elkezd rotyogni a szósz, beleöntjük a vörösbort, és a zúzott fokhagymát, majd még 4-5 percig főzzük lassú tűzön. Ha friss fűszernövényeket használunk, csak a legutolsó egy percben adjuk hozzá.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1607
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 07.

Ajánló

mángoldos gnocchi, krumpligombóc paradicsommártásban

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mángoldos gnocchi vörösboros paradicsomszósszal
nikikoncz 10 recept

A gnocchi mindig is nagy kedvenc volt, ezért folyamatosan tökéletesítettem a receptet, a saját ízlésem szerint, nekem ez lett a befutó. Amikor a páromat először hívtam el vacsorára, ez volt az egyik fogás, nem érkezett még panasz azóta sem. :)

Hozzávalók

Gnocchihoz

Paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...