Mángoldos gnocchi vörösboros paradicsomszósszal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
nikikoncz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
Gnocchihoz
-
250g burgonya144 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
3g só0 kcal
-
753g mángold132 kcal
Paradicsomszószhoz
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
Összesen
676
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
Gnocchihoz
-
500g burgonya289 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
6g só0 kcal
-
1506g mángold263 kcal
Paradicsomszószhoz
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
Összesen
1351
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
Gnocchihoz
-
18.1g burgonya10 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
0.7g tojássárgája2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
54.6g mángold10 kcal
Paradicsomszószhoz
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
14.5g konzerv paradicsom2 kcal
-
3.6g száraz vörösbor3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.4g barna cukor1 kcal
Összesen
47
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4435.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 486 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 642 mg
-
Foszfor 571 mg
-
Nátrium 2679 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1073.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2203 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 275 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 5765 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 316 micro
-
β-karotin 25820 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 5490 micro
-
Lut-zea 76511 micro
Összesen
676
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.8 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8871.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 972 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 1284 mg
-
Foszfor 1143 mg
-
Nátrium 5359 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 2147.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 4406 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 550 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 11529 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 354 micro
-
Kolin: 504 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 631 micro
-
β-karotin 51641 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 153022 micro
Összesen
1351
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 418 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1872 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 398 micro
-
Lut-zea 5548 micro
Összesen
47
kcal
Hozzávalók
Gnocchihoz
-
5 púpozott ek finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
1 teáskanál só
Paradicsomszószhoz
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek olívaolaj
-
1 dl száraz vörösbor
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 kk kakukkfű
Elkészítés
Gnocchihoz
- Megfőzzük a burgonyát, annyi sós vízben, ami ellepi. Főzhetjük héjastól vagy meghámozva, felkockázva is, egy csapott evőkanál sóval. Ha puhának ítéljük a burgonyát, leöntjük a vizet, és összetörjük.
- Közben a mángold leveleit (szár nélkül) dobjuk forrásban lévő vízbe körülbelül fél percre, amíg kicsit összeesnek, majd tegyük egy tálka jeges vízbe, hogy megtartsák szép színüket.
- Az összetört burgonyához hozzáadjuk a sót, a tojássárgáját, a lecsöpögtetett, apróra vágott mángold leveleket. A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, ameddig szép egynemű tésztát nem kapunk, ami már nem ragacsos.
- Egy nagy lábasban ismét vizet forralunk, ebbe is mehet egy csapott evőkanál só. Lisztezett deszkán nagyjából 2 cm átmérőjű hengereket képzünk a tésztából, és 1-1,5 cm széles darabokra vágjuk. Kézzel még kicsit gömbölyűbbre lehet őket formázni, de villa segítségével barázdákat is kialakíthatunk rajtuk, ha még dekoratívabb falatokra vágyunk.
- Ha már gyöngyözik a víz, mehetnek bele a gombóckák. Érdemes egyszerre kisebb adagokat főzni, hogy lássuk, mindegyik feljött-e a felszínre. Villámgyorsan, körülbelül fél perc alatt el is készülnek. Kevés olívaolajat tegyünk a tálkába, amibe a gnocchit kiszedjük, és minden adagnál kicsit összerázzuk, hogy biztosan ne tapadjanak egymáshoz.
Paradicsomszószhoz
- A szósz elkészítése pofonegyszerű. A hagymát vágjuk apró kockákra, majd pirítsuk üvegesre a 2 evőkanál olívaolajon.
- Ha édesebben szeretjük, ilyenkor 1-2 teáskanál barnacukrot nyugodtan beletehetünk, természetesen nem kötelező. Rögtön mehet is rá a paradicsomkonzerv és a só. Ha szárított fűszerekkel dolgozunk, ilyenkor érdemes beletenni. Tegyünk bele nagyjából 1-1 teáskanál oregánót és bazsalikomot, 1 kávéskanál kakukkfüvet, és borsozzuk.
- Amikor elkezd rotyogni a szósz, beleöntjük a vörösbort, és a zúzott fokhagymát, majd még 4-5 percig főzzük lassú tűzön. Ha friss fűszernövényeket használunk, csak a legutolsó egy percben adjuk hozzá.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1607
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 07.
Ajánló
mángoldos gnocchi, krumpligombóc paradicsommártásban
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nikikoncz
10 recept
A gnocchi mindig is nagy kedvenc volt, ezért folyamatosan tökéletesítettem a receptet, a saját ízlésem szerint, nekem ez lett a befutó. Amikor a páromat először hívtam el vacsorára, ez volt az egyik fogás, nem érkezett még panasz azóta sem. :)