Mangalica szűz bodzás spárgával, "súfnudlival"
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
A marinádhoz
-
50g fehér spárga7 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g sóvirág0 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
0g bors0 kcal
A húshoz
-
150g mangalicaszűz164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g vaj179 kcal
A nudlihoz
-
250g burgonya144 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
A tálaláshoz
-
5g gomba1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
25g marha alaplé0 kcal
Összesen
1116
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
A marinádhoz
-
100g fehér spárga14 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g sóvirág0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g bors0 kcal
A húshoz
-
300g mangalicaszűz327 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g vaj359 kcal
A nudlihoz
-
500g burgonya289 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
A tálaláshoz
-
10g gomba2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
50g marha alaplé0 kcal
Összesen
2233
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
A marinádhoz
-
6.3g fehér spárga1 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
-
12.5g tej7 kcal
-
0g sóvirág0 kcal
-
2.7g olívaolaj24 kcal
-
0g bors0 kcal
A húshoz
-
18.8g mangalicaszűz20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
A nudlihoz
-
31.3g burgonya18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
1.9g kacsazsír0 kcal
A tálaláshoz
-
0.6g gomba0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3.1g marha alaplé0 kcal
Összesen
139
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.3 g
Zsír
-
Összesen 54.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 421 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1414.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 730 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 368 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 376 mg
-
Retinol - A vitamin: 284 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 644 micro
Összesen
1116
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.5 g
Zsír
-
Összesen 109.3 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 843 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2828.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 229 mg
-
Foszfor 1461 mg
-
Nátrium 499 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 735.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 601 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 752 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 397 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1288 micro
Összesen
2233
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
A marinádhoz
-
100 g fehér spárga
-
6 db bodzavirág
-
2 dl tej
-
sóvirág ízlés szerint
-
0.5 dl olívaolaj
-
bors ízlés szerint
A húshoz
-
30 dkg mangalicaszűz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 g vaj
A nudlihoz
A tálaláshoz
Elkészítés
A marinádhoz
- A spárgát megtisztítom a héjától és a fás részektől.
- A tejből, olívaolajból, bodzavirágból, sóból, borsból, marinádot készítek a spárgának.
- A spárgát röviden blansírozom, majd a marinádba helyezem, 60 fokosra melegítem és 3 órát hagyom állni benne -lefedve- tálalásig.
- A mangalica szűzet megtisztítom a hártyáktól és zsírszövetektől.
- A burgonyát meghámozom, sós vízben megfőzöm, finomra áttöröm.
- Hozzáadok 3 tojást, valamint annyi lisztet, amennyit fölvesz, hogy a keverőtál oldalától elváljon.
- Sózom, borsozom, kis henger formára sodrom a kezem között és kifőzöm, forrástól számított 3 perc (!) alatt.
- A kifőtt nudlit hűtöben pihentetem, míg ki nem hűl, majd a tálaláshoz kacsazsírban aranybarnára sűtöm.
- A szűzet sózom, borsozom, kérget sütök neki, majd előmelegített sütőben 100 fokon 8 percet húzatom.
- Az enoki gombát a végén nyersen az ételre vágom.
- Chilihajjal díszítem, demi glace-szal tálalom.
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11831
- Feltöltés dátuma: 2009. július 14.
Ajánló
Lisicza sauvignon blanc-t ajánlok hozzá, a bodzás jegyek miatt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az egyik nagy kedvencem, mind ízben, mind tálalásban.