r
Nosalty Logó

Mangalica szűz bodzás spárgával, "súfnudlival"

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mangalica szűz bodzás spárgával, "súfnudlival"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marinádhoz

A húshoz

A nudlihoz

A tálaláshoz

Összesen 1116 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marinádhoz

A húshoz

A nudlihoz

A tálaláshoz

Összesen 2233 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marinádhoz

A húshoz

A nudlihoz

A tálaláshoz

Összesen 139 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    368 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 1116 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2828.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 2233 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A marinádhoz

A húshoz

A nudlihoz

A tálaláshoz

  • 10 g gomba (nyers enoki vagy "téli fülőke")
  • chili ízlés szerint (vagy chilihaj)
  • 0.5 dl marha alaplé (vagy demi glace koncentrált borjúalaplé)

Elkészítés

A marinádhoz

  1. A spárgát megtisztítom a héjától és a fás részektől.
  2. A tejből, olívaolajból, bodzavirágból, sóból, borsból, marinádot készítek a spárgának.
  3. A spárgát röviden blansírozom, majd a marinádba helyezem, 60 fokosra melegítem és 3 órát hagyom állni benne -lefedve- tálalásig.
  4. A mangalica szűzet megtisztítom a hártyáktól és zsírszövetektől.
  5. A burgonyát meghámozom, sós vízben megfőzöm, finomra áttöröm.
  6. Hozzáadok 3 tojást, valamint annyi lisztet, amennyit fölvesz, hogy a keverőtál oldalától elváljon.
  7. Sózom, borsozom, kis henger formára sodrom a kezem között és kifőzöm, forrástól számított 3 perc (!) alatt.
  8. A kifőtt nudlit hűtöben pihentetem, míg ki nem hűl, majd a tálaláshoz kacsazsírban aranybarnára sűtöm.
  9. A szűzet sózom, borsozom, kérget sütök neki, majd előmelegített sütőben 100 fokon 8 percet húzatom.
  10. Az enoki gombát a végén nyersen az ételre vágom.
  11. Chilihajjal díszítem, demi glace-szal tálalom.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11826
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 14.

Ajánló

Lisicza sauvignon blanc-t ajánlok hozzá, a bodzás jegyek miatt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik nagy kedvencem, mind ízben, mind tálalásban.

Hozzávalók

A marinádhoz

A húshoz

A nudlihoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...