r
Nosalty Logó

Mandulás-túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás-túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A rátéthez

Összesen 1096 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A rátéthez

Összesen 5480 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A rátéthez

Összesen 321 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 1096 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    151.5 g

Zsír

  • Összesen
    324.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5342.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    1946 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    1145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1531 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1773 micro
Összesen 5480 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A rátéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, 1 tk cukrot adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk, és kb. 10 percre meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére.
  2. A lisztet a maradék cukorral, a sóval, a megolvasztott margarinnal és a tojásokkal egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és tésztát dagasztunk.
  3. Ezután letakarjuk, és 30 percig kelesztjük.

A rátéthez

  1. A rátéthez a margarint megolvasztjuk, majd lehűtjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, az étkezési keményítővel és a túróval elkeverjük. Ezután a margarint, az aprított mandulát keverjük hozzá.
  3. Az élesztős tésztát, ha megkelt,kinyújtjuk, és vajjal kikent sütőlapra fektetjük, majd 15 percig pihentetjük.
  4. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá felverjük, és a túrókrémhez adjuk. A krémet a tésztára kenjük.
  5. A mandulaszeleteket a tetejére szórjuk, majd előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2943
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és túrós... Érdemes kipróbálni! :)

Hozzávalók

A tésztához

A rátéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...