Mandulás törökmogyorós torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
catpawkitchen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
73g tojás92 kcal
-
33g nádcukor127 kcal
-
17g mandula98 kcal
-
17g törökmogyoró105 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
49 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3 kcal
Krém
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
795
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
440g tojás554 kcal
-
200g nádcukor760 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
100g törökmogyoró629 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
19 kcal
Krém
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
4763
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
30.9g tojás39 kcal
-
14.1g nádcukor53 kcal
-
7g mandula41 kcal
-
7g törökmogyoró44 kcal
-
7g finomliszt26 kcal
-
3.5g mandulapehely21 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
Krém
-
7g étcsokoládé38 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
21.1g habtejszín62 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
Összesen
334
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 52.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1133.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.3 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 86 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
795
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.5 g
Zsír
-
Összesen 313.1 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 153 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1811 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6799.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 1609 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 818 mg
-
Foszfor 2902 mg
-
Nátrium 1238 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 403.8 g
-
Cukor 275 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 516 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1556 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 61 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 387 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 374 micro
-
Kolin: 1284 mg
-
Retinol - A vitamin: 1535 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 257 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1998 micro
Összesen
4763
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 478.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
334
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
8 db tojás
-
200 g nádcukor
-
100 g mandula
-
100 g törökmogyoró
-
100 g finomliszt
-
50 g mandulapehely
-
0.5 csomag sütőpor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
Krém
-
1 ek vaj
-
300 ml habtejszín
Elkészítés
Tészta
- Kenjük ki a 2 egyenként 25 cm-es tepsit vajjal, és tegyünk bele sütőpapírt. Ha szilikon forma, akkor nem kell bele sütőpapír (én mondjuk a biztonság kedvéért kivajaztam és liszteztem). Az se baj, ha nincs 2 ugyanolyan sütőformánk, akkor csinálhatjuk két lépésben is. Így egy picit tovább tart, de az eredmény ugyanaz.
- Üssük a tojásokat egy nagy tálba, és adjuk hozzá a cukrot. Robotgéppel keverjük össze, legalább 5-7 percig, vagy amíg a keverék nem lesz nagyon könnyű és habos.
- Keverjük össze a kimért őrölt mandulát, törökmogyorót, lisztet, sütőport és vaníliás cukrot. Keverjük bele a tojásba, és egy fakanállal (vagy spatulával) óvatosan keverjük addig, amíg egyenletes masszát kapunk.
- Öntsük a massza felét az egyik tortaformába, a másik felét meg a másikba. Az egyik massza tetejére egyenletesen szórjuk rá a szeletelt mandulát. Ez lesz majd a tortánk teteje.
- 190⁰C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg érintésre szivacsszerű nem lesz, és picit megbarnul a teteje.
- Ha megsültek, kirakjuk őket hűlni egy rácsra vagy vágódeszkára. Amikor kihűltek, óvatosan kivesszük őket a tortaformákból, és hagyjuk, hogy tovább hűljenek.
Krém
- Olvasszuk meg az étcsokit. Ezt a legcélszerűbb úgy csinálni, hogy egy kis lábosba felrakunk vizet forrni, erre ráhelyezünk egy tűzálló (vagy fém) tálat, abba beletördeljük a csokit, és szép lassan felolvasztjuk. Ha a csoki teljesen megolvadt, akkor levesszük a tálat a ,,tűzről”, és belekeverjük a vajat. Hagyjuk, hogy kihűljön.
- Közben felverjük a habtejszínt (ha nem akar megkeményedni, adhatunk hozzá egy kis habfixálót). A csokit és a habtejszínt összekeverjük, és már kész is van a krémünk.
- Az alsó tortalapra egyenletesen rásimítjuk a krémet, majd rárakjuk a felsőt (amin a mandula szeletek vannak).
- 1 órára berakjuk a hűtőbe, végül megszórjuk a tetejét porcukorral, ha szeretnénk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 509
- Feltöltés dátuma: 2014. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
catpawkitchen
6 recept
Soha nem használtam még őrölt magokat lisztnek, valamiért féltem, hogy nem olyan állagú lesz, mint amilyennek lennie kéne, de egyszer mindent el kell kezdeni. Az eredmény tökéletes lett, és ha kicserélitek a sima lisztet rizslisztre, akkor már gluténmentes is a torta. Tökéletesen harmonizál a mogyorós-mandulás tészta az étcsokis krémmel.