r
Nosalty Logó

Mandulás törökmogyorós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
catpawkitchen
Mandulás törökmogyorós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 795 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1133.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 795 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.5 g

Zsír

  • Összesen
    313.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6799.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1609 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    818 mg
  • Foszfor
    2902 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.8 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    516 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1556 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    1284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1535 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1998 micro
Összesen 4763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Kenjük ki a 2 egyenként 25 cm-es tepsit vajjal, és tegyünk bele sütőpapírt. Ha szilikon forma, akkor nem kell bele sütőpapír (én mondjuk a biztonság kedvéért kivajaztam és liszteztem). Az se baj, ha nincs 2 ugyanolyan sütőformánk, akkor csinálhatjuk két lépésben is. Így egy picit tovább tart, de az eredmény ugyanaz.
  2. Üssük a tojásokat egy nagy tálba, és adjuk hozzá a cukrot. Robotgéppel keverjük össze, legalább 5-7 percig, vagy amíg a keverék nem lesz nagyon könnyű és habos.
  3. Keverjük össze a kimért őrölt mandulát, törökmogyorót, lisztet, sütőport és vaníliás cukrot. Keverjük bele a tojásba, és egy fakanállal (vagy spatulával) óvatosan keverjük addig, amíg egyenletes masszát kapunk.
  4. Öntsük a massza felét az egyik tortaformába, a másik felét meg a másikba. Az egyik massza tetejére egyenletesen szórjuk rá a szeletelt mandulát. Ez lesz majd a tortánk teteje.
  5. 190⁰C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg érintésre szivacsszerű nem lesz, és picit megbarnul a teteje.
  6. Ha megsültek, kirakjuk őket hűlni egy rácsra vagy vágódeszkára. Amikor kihűltek, óvatosan kivesszük őket a tortaformákból, és hagyjuk, hogy tovább hűljenek.

Krém

  1. Olvasszuk meg az étcsokit. Ezt a legcélszerűbb úgy csinálni, hogy egy kis lábosba felrakunk vizet forrni, erre ráhelyezünk egy tűzálló (vagy fém) tálat, abba beletördeljük a csokit, és szép lassan felolvasztjuk. Ha a csoki teljesen megolvadt, akkor levesszük a tálat a ,,tűzről”, és belekeverjük a vajat. Hagyjuk, hogy kihűljön.
  2. Közben felverjük a habtejszínt (ha nem akar megkeményedni, adhatunk hozzá egy kis habfixálót). A csokit és a habtejszínt összekeverjük, és már kész is van a krémünk.
  3. Az alsó tortalapra egyenletesen rásimítjuk a krémet, majd rárakjuk a felsőt (amin a mandula szeletek vannak).
  4. 1 órára berakjuk a hűtőbe, végül megszórjuk a tetejét porcukorral, ha szeretnénk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 509
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás törökmogyorós torta
catpawkitchen 6 recept

Soha nem használtam még őrölt magokat lisztnek, valamiért féltem, hogy nem olyan állagú lesz, mint amilyennek lennie kéne, de egyszer mindent el kell kezdeni. Az eredmény tökéletes lett, és ha kicserélitek a sima lisztet rizslisztre, akkor már gluténmentes is a torta. Tökéletesen harmonizál a mogyorós-mandulás tészta az étcsokis krémmel.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek