r
Nosalty Logó

Mandulás szülinapi torta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Mandulás szülinapi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 549 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 549 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    182.3 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5174.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1218 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    2067 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.1 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 3302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat egy keverőtálban habosra keverjük,hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
  2. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a darált mandulát, majd a cukros tojáskoz keverjük.
  3. Kivajazott, lisztezett szív alakú formában megsütjük. (tűpróba)
  4. Sütés után megvárjuk, míg kihűl, és vízszintesen félbevágjuk.
  5. A tejszínt a cukrokkal habbá verjük, majd hozzáadjuk az aromát, és végül a zselatin fixet. A hűtőbe tesszük, amíg a tortalap teljesen kihűl.
  6. Az alsó tortalapra kenjük a krém felét, majd ráfektetjük a másik lapot, és bevonjuk a tortát kívülről, majd nyomózsákkal körberajzoljuk, és berácsozzuk a tetejét.
  7. A rácsokba helyezzük a félbevágott vagy egészben hagyott Mozart golyókat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6002
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát egy sütis weboldalon találtam, és némi változtatásokkal elkészitettem drága barátnőm születésnapjára. Imádja a mandulát, marcipánt és tejcukor érzékeny, ezért Hulala tejszínnel készitettem, és nagyon nagy sikert aratott. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...