r
Nosalty Logó

Mandulás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bibuka
Mandulás szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 2153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 8608 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    121.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.8 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 2153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    487.3 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    215 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4801.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1446 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    1508 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    947.2 g
  • Cukor
    649 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    348 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    475 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4305 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    3076 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1560 micro
Összesen 8608 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 6 tojássárgáját, 25 dkg rámát, 30 dkg kristálycukrot és 1/2 dl tejben feloldottszódabikarbónát habosra keverünk. Majd hozzáadjuk a 6 tojás felvert habját és a lisztet.
  2. Háromfelé vesszük a tésztát: lesz egy sárga tészta, egy barna, amibe a kakaót keverjük, és a harmadikhoz pedig a 1/2 mandulaaromát adjuk. Közepes tepsibe sütőpapírt rakunk, és külön megsütjük a lapokat. 180 fokon 10-15 perc alatt.
  3. A krémhez atejet simára keverjük a liszttel, felfőzzük.
  4. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarin és a porcukor keverékhez, amit előtte jó habosra keverünk.
  5. Elfelezzük a krémet, az egyik felébe keverjük a 1/2 mandulaaromát, a másik fele marad fehéren.
  6. Lapok összerakása: sárga lap, zöld krém, majd barna lap, fehér krém, és végül a tetejére zöld lap. Tetejére csokimázat rakunk.
  7. Egy éjszakát állni hagyjuk, utána szeleteljük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 44
  • 7 napos nézettség: 195
  • Össznézettség: 72610
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra sütöttem meg először, pedig már nyáron kaptam a receptet. A mandulaaromától különleges az íze, szerintem nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...