Mandulás-meggyes bukta
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
40g graham-liszt133 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
1g só0 kcal
-
5g mandula30 kcal
A töltéshez
-
15g mandula89 kcal
-
24g meggydzsem67 kcal
A kenéshez
-
10g margarin72 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
200g graham-liszt664 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
125g tej70 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
4g só0 kcal
-
25g mandula148 kcal
A töltéshez
-
75g mandula443 kcal
-
120g meggydzsem334 kcal
A kenéshez
-
50g margarin359 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
19.6g graham-liszt65 kcal
-
19.6g finomliszt71 kcal
-
4.9g margarin35 kcal
-
12.2g tej7 kcal
-
0.2g élesztő0 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
10.8g tojás14 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
2.4g mandula14 kcal
A töltéshez
-
7.3g mandula43 kcal
-
11.8g meggydzsem33 kcal
A kenéshez
-
4.9g margarin35 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 923.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 237 micro
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.2 g
Zsír
-
Összesen 156.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 577 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4617.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 583 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 567 mg
-
Foszfor 1649 mg
-
Nátrium 1637 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 450.4 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 192.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1050 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 609 mg
-
Retinol - A vitamin: 997 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 642 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1183 micro
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 18.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg graham-liszt
-
20 dkg finomliszt
-
2.5 g élesztő
-
4 dkg cukor
-
2 db tojás
-
0.5 tk só
A töltéshez
A kenéshez
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A tésztához
- A tejhez adunk egy teáskanálnyi cukrot, ugyanennyi lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
- Egy nagy tálba tesszük a kétféle lisztet, két púpozott evőkanálnyi őrölt mandulát, a maradék cukrot, a két egész tojást, az olvasztott margarint, a sót, majd végül a felfuttatott élesztőt és síma, hólyagos tésztává dagasztjuk.
- Letakarva, langyos helyen 30 percig kelesztjük.
- Mikor a tésztánk megkelt, lisztezett nyújtódeszkán 40x50 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd 20 egyenlő négyzetre vágjuk.
- A maradék őrölt mandulát és a dzsemet összekeverjük, majd elosztjuk úgy, hogy minden buktába egyformán jusson.
- A sütőt előmelegítjük.
- Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
- A tészták csücskeit összefogjuk, majd a széleket összedolgozzuk. Ezután a bukták oldalát megkenjük margarinnal, majd összedolgozott felükkel levelé besorakoztatjuk őket a tepsibe.
- A tetejüket megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1512
- Feltöltés dátuma: 2012. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Már rég sütöttem buktát... :) Itt volt az ideje, egy gyümölcsös variációnak. Szeptember elején voltunk "nyaralni" a Balatonnál. Akkor kezdett el érni a mandula. Szedegettük is szorgalmasan a fűből, nehogy a madarak, vagy a hangyák megelőzzenek minket. Különleges szerzemény az ilyen... :) Gondoltam jól fog illeni a meggyhez. A tésztában is remekül érződik a mandula íze. A mandulát kávédarálóval daráltam, így egész finom őrlemény lett és jó kis krémes töltelék lett a dzsemmel. Persze jópofa, hogy egyben vannak benne a meggyszemek. Ez a variáció nem kifejezetten édes, szóval ha valaki édesebben szereti, nyugodtan tegyen a tésztába egy kicsivel több cukrot. Esetleg a tetejét is meg lehet szórni porcukorral. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/