r
Nosalty Logó

Mandulás-meggyes bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Mandulás-meggyes bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

Összesen 3465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

Összesen 338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    156.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4617.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    1649 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.4 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    997 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 3465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejhez adunk egy teáskanálnyi cukrot, ugyanennyi lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba tesszük a kétféle lisztet, két púpozott evőkanálnyi őrölt mandulát, a maradék cukrot, a két egész tojást, az olvasztott margarint, a sót, majd végül a felfuttatott élesztőt és síma, hólyagos tésztává dagasztjuk.
  3. Letakarva, langyos helyen 30 percig kelesztjük.
  4. Mikor a tésztánk megkelt, lisztezett nyújtódeszkán 40x50 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd 20 egyenlő négyzetre vágjuk.
  5. A maradék őrölt mandulát és a dzsemet összekeverjük, majd elosztjuk úgy, hogy minden buktába egyformán jusson.
  6. A sütőt előmelegítjük.
  7. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  8. A tészták csücskeit összefogjuk, majd a széleket összedolgozzuk. Ezután a bukták oldalát megkenjük margarinnal, majd összedolgozott felükkel levelé besorakoztatjuk őket a tepsibe.
  9. A tetejüket megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1512
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már rég sütöttem buktát... :) Itt volt az ideje, egy gyümölcsös variációnak. Szeptember elején voltunk "nyaralni" a Balatonnál. Akkor kezdett el érni a mandula. Szedegettük is szorgalmasan a fűből, nehogy a madarak, vagy a hangyák megelőzzenek minket. Különleges szerzemény az ilyen... :) Gondoltam jól fog illeni a meggyhez. A tésztában is remekül érződik a mandula íze. A mandulát kávédarálóval daráltam, így egész finom őrlemény lett és jó kis krémes töltelék lett a dzsemmel. Persze jópofa, hogy egyben vannak benne a meggyszemek. Ez a variáció nem kifejezetten édes, szóval ha valaki édesebben szereti, nyugodtan tegyen a tésztába egy kicsivel több cukrot. Esetleg a tetejét is meg lehet szórni porcukorral. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...