r
Nosalty Logó

Mandulás-meggyes bukta

Ági78
Mandulás-meggyes bukta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

696
Kalória
16.2g
Fehérje
90.1g
Szénhidrát
31.2g
Zsír
38.4g
Víz
115.4g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
22.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

Összesen 3465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A kenéshez

Összesen 338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    156.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4617.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    1649 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    450.4 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    997 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 3465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejhez adunk egy teáskanálnyi cukrot, ugyanennyi lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba tesszük a kétféle lisztet, két púpozott evőkanálnyi őrölt mandulát, a maradék cukrot, a két egész tojást, az olvasztott margarint, a sót, majd végül a felfuttatott élesztőt és síma, hólyagos tésztává dagasztjuk.
  3. Letakarva, langyos helyen 30 percig kelesztjük.
  4. Mikor a tésztánk megkelt, lisztezett nyújtódeszkán 40x50 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd 20 egyenlő négyzetre vágjuk.
  5. A maradék őrölt mandulát és a dzsemet összekeverjük, majd elosztjuk úgy, hogy minden buktába egyformán jusson.
  6. A sütőt előmelegítjük.
  7. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  8. A tészták csücskeit összefogjuk, majd a széleket összedolgozzuk. Ezután a bukták oldalát megkenjük margarinnal, majd összedolgozott felükkel levelé besorakoztatjuk őket a tepsibe.
  9. A tetejüket megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Már rég sütöttem buktát... :) Itt volt az ideje, egy gyümölcsös variációnak. Szeptember elején voltunk "nyaralni" a Balatonnál. Akkor kezdett el érni a mandula. Szedegettük is szorgalmasan a fűből, nehogy a madarak, vagy a hangyák megelőzzenek minket. Különleges szerzemény az ilyen... :) Gondoltam jól fog illeni a meggyhez. A tésztában is remekül érződik a mandula íze. A mandulát kávédarálóval daráltam, így egész finom őrlemény lett és jó kis krémes töltelék lett a dzsemmel. Persze jópofa, hogy egyben vannak benne a meggyszemek. Ez a variáció nem kifejezetten édes, szóval ha valaki édesebben szereti, nyugodtan tegyen a tésztába egy kicsivel több cukrot. Esetleg a tetejét is meg lehet szórni porcukorral. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...