r
Nosalty Logó

Mandulás húsvéti bárány

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norci79
Mandulás húsvéti bárány
adag
Sütés
perc
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1105.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 1119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    236.1 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4421.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    944 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.4 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1689 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1276 micro
Összesen 4468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat keverjük krémesre a cukor felével és a vaníliás cukorral.
  2. A tojásokat válasszuk ketté, és a sárgákat egyesével keverjük a krémhez.
  3. Dolgozzuk bele fokozatosan a lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, a mandulát és a mazsolát.
  4. A fehérjékből verjünk lágy habot egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a maradék cukrot, és verjük keményre. Forgassuk óvatosan a tésztához.
  5. Töltsük a masszát kivajazott, kilisztezett bárány alakú formába, és süssük 200 fokon kb. 15 percig, majd 165 fokon további 30 percig.
  6. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7542
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

A Blikk Nők konyhában találtam a receptet, szerelem volt első látásra (imádom a mandulát), és olyan édes bárányos... Így beszereztem a hozzávalókon kívül egy bárány alakú sütőformát is. :-) Nem volt fölösleges beruházás! Ez az adag 2 bárányra elég. A formát ne töltsük teljesen tele, kb.: 2 cm-t hagyjuk üresen, mert emelkedik a tészta. Én csak 1 tk sütőport tettem bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...