r
Nosalty Logó

Mandulás háromszög

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ingryd
Mandulás háromszög
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2764.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 1842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mézet és az olajat egy kis lábosban lassan felmelegítjük, majd egy tálba öntjük. A tojást, a fűszerkeveréket, a narancshéjat és levet összekeverjük, és hozzáadjuk a mézes masszához.
  2. A lisztet és a kakaót összekeverjük a sütőporral, és a mézes krémhez adjuk, jól összegyúrjuk vele.
  3. Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, és beledolgozzuk a mandulát. A tésztát félbevágjuk, mindkét részből kb. 30-32 cm hosszú, 2,5-3 cm átmérőjű rudat formálunk.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit belisztezzük, és a rudakat a tepsire tesszük, majd kissé lelapítjuk.
  5. Sütőben (középen, légkeveréses sütőben 160 fokon) megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  6. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és a még langyos sütemények tetejét bevonjuk vele. Ha megszáradt a csokoládé, akkor háromszögekre vágjuk.
  7. A sütemény dobozban sokáig eláll, és nem szárad ki.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5563
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütemények cukorbetegeknek című kiskönyvből csináltam ezt a sütit. Elsőre nagy sikert aratott, mert már másnap nem volt belőle, pedig dupla adaggal számoltam. A mandulát én mogyoróval, az étcsokit pedig fehér csokival helyettesítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...