r
Nosalty Logó

Mandulás Angry Birds

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mandulás Angry Birds
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Belső massza elkészítése

Marcipán elkészítése, formázása

Összesen 989 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Belső massza elkészítése

Marcipán elkészítése, formázása

Összesen 1976 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Belső massza elkészítése

Marcipán elkészítése, formázása

Összesen 371 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1690.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 989 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    160 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3380.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    909 mg
  • Foszfor
    1601 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 1976 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

Belső massza elkészítése

Marcipán elkészítése, formázása

Elkészítés

Belső massza elkészítése

  1. A massza hozzávalóit robotgépben összeturmixoljuk.
  2. Miután összeállt, nedves kézzel golyót vagy kúp alakot (madár fajtájától függően) formázunk belőle, majd betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.

Marcipán elkészítése, formázása

  1. A mandulát ledaráljuk, és összekeverjük az édesítő kb. háromnegyedével.
  2. A maradék édesítőből és a vízből szirupot fűzünk, majd ezzel a kihűlt sziruppal, továbbá a keserűmandula aromával jól összekeverjük a darált mandulát. Zacskóba tesszük, és betesszük a hűtőbe hűlni.
  3. A marcipánt gyúrás-nyújtás előtt én mindig egy kicsit beteszem a mikróba, ettől felpuhul és sokkal könnyebb vele dolgozni.
  4. Attól függően, milyen madarat akarunk elkészíteni, a masszát beszínezzük az ételfestékekkel. Mi a sárga madarat akartuk elkészíteni, így a massza kb. háromnegyedét sárgára színeztük, valamint készítettünk egy kevés narancssárgát is a csőrnek, valamint sötétbarnát a szemöldöknek és a hajnak. (A barnát esetleg maradék csokival is lehet helyettesíteni.) A maradék masszát nem színezzük be, ez lesz az alapanyag a hasának.
  5. A marcipánt szilikonos nyújtólapon vagy szilikonos sütőpapíron nyújtsuk ki, mert egyébként rá fog ragadni. Nyírfa porcukorral szórjuk a felületet, ne ragadjon. Mintha tésztát nyújtanánk, csak liszt helyett porcukrot használunk. Akkorára nyújtsuk, mint a formázott madár felszíne +1-2 cm ráhagyás (kb. 15 cm-es kör). Ha ez megvan, a nyújtófára tekerjük fel, és a „golyóra“ tegyük rá, hogy mindenhol lelógjon. Óvatosan simítsuk rá, hogy rátapadjon. Mivel a marcipán nem volt túl hideg és kemény, ezért még jól formázható. Ha ez is megvan, akkor egy éles késsel, pár mm ráhagyással levágjuk azt a részt körben, ami nem kell.
  6. A hasának kb. egy 8 cm-es kört kell kinyújtani, majd óvatosan rátenni. A szemét én nem marcipánból, hanem cukormázból tettem rá (nyírfa porcukor, víz, citromlé keverékéből). A szemöldökét, haját, csőrét is formázzuk meg a marcipánból.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 449
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Ajánló

A marcipánt érdemes akár előző nap elkészíteni, így több türelmünk marad a formázásra. :-)

Receptkategóriák

Győrben van egy pékség, ahol szívesen vásárolunk, és ott lehet kapni hasonló madárkákat. Mivel kisfiam nagyon szereti őket, természetesen vennünk kellett egyet, hogy megkóstolhassa. A kókuszgolyóhoz hasonló íze volt belülről, de rettenetesen édes, és a bevonata sem volt finom, így sajnos a kukában landolt Noel nagy bánatára. Ekkor határoztam el, hogy el fogom készíteni egészségesebb változatban is. Sok munka van vele, de a végeredmény kárpótol érte.

Hozzávalók

Belső massza elkészítése

Marcipán elkészítése, formázása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...