r
Nosalty Logó

Mandulás-áfonyás tejkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mandulás-áfonyás tejkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tejkrémhez

Az öntethez

Összesen 487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tejkrémhez

Az öntethez

Összesen 1464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tejkrémhez

Az öntethez

Összesen 163 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 1464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A tejkrémhez

Az öntethez

Elkészítés

A tejkrémhez

  1. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk, körülbelül 4-5 percre.
  2. A tejet, tejszínt, mandulalisztet, porcukrot, illetve a mandula aromát és rózsavizet egy lábosba öntjük, és kis lángon pár percig kevergetjük.
  3. Kinyomkodjuk a zselatinból a felesleges vizet, és a keverékhez adjuk.
  4. Újabb pár percig kevergetjük, majd lehúzzuk a tűzről, leszűrjük, és pudingformákba öntjük, majd hűvös helyen pihentetjük, legalább egy éjszakán át.
  5. Az áfonyát szintén lábosba tesszük, hozzáadjuk a mézet a fahéjat, és körülbelül 10 percig főzzük, míg pépes nem lesz. Végül a megdermedt pudingra öntjük.
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6957
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyakunkon a karácsony, ilyenkor jobbnál jobb recepteket kutatunk fel, amelyekkel lenyűgözhetjük a családot és a barátokat. A dobogósok pedig a gyors, egyszerű és olcsó receptúrák. Ezért esett a választás a pudingra vagy zselére… nevezzük, ahogy akarjuk. Sokan hanyagoljuk ezt a könnyű desszertet, pedig kár kizárni az életünkből. Ne az előre gyártott tasakosat használjuk!

Hozzávalók

A tejkrémhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...