r
Nosalty Logó

Mandeltårta - mandulatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Mandeltårta - mandulatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1077 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1077 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    322.3 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3925 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1899 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1861 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 4301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Félúton hozzáadjuk a porcukrot, a végén pedig beleforgatjuk a darált mandulát.
  2. Egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába tesszük, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kicsit kihűtjük, és félbevágjuk.
  3. A krémhez a tojássárgát, a cukrot habosra verjük, majd hozzáadjuk a keményítőt. A tejszínt felmelegítjük (de nem forraljuk), és hozzáöntjük a kikevert tojássárgáját, belecsöpögtetjük a mandulaaromát, és folyamatos keverés mellett puding állagúra fűzzük. Levesszük a tűzről, és szobahőmérsékletűre hűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és habverővel homogénre keverjük.
  4. A kihűlt krém 1/3-át rákenjük a félbevágott tortára. Rátesszük a tetejét, és bevonjuk a maradék krémmel. Rászórjuk a mandulát, és hűtőbe tesszük 1-2 órára, mielőtt felvágnánk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 12696
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svéd mandulatorta omlós tésztával, mandulás krémmel és mandulaforgács szórással, kell ennél finomabb kényeztetés? Nem tudsz ellenállni neki!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...