r
Nosalty Logó

Mandarinos-túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adriennke26
Mandarinos-túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 586 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1639.9 g
  • Cink
    300 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    231 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    29 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    138 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 586 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.1 g

Zsír

  • Összesen
    259.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16399.5 g
  • Cink
    2996 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    2234 mg
  • Vas
    2311 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    4347 mg
  • Nátrium
    3872 mg
  • Réz
    116 mg
  • Mangán
    95 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    614.8 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1433.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    288 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1381 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    463 micro
  • β-karotin
    711 micro
  • β-crypt
    1889 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1913 micro
Összesen 5868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.8 g
  • Cink
    104 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 203 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tésztához a lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a túrót, a tojást, a tejet, az olajat, a cukrot és sót, és mindezt sima tésztává gyúrjuk.

A töltelékhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a mandarint lecsepegtetjük.
  2. A tojássárgáját, a túrót, a vaníliás cukrot, a cukrot és az olajat összekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd elvegyítjük a túrós keverékkel.
  3. A tésztát kinyújtjuk, kivajazott tepsibe helyezzük (30x40 cm), rákenjük a túrókrémet, és ráhelyezzük a mandarincikkeket.
  4. A sütőben 35-40 percig sütjük (elektromos és gázsütőben, 180 fokon/ 3. fokozaton; hőlégkeverés esetén 160 fokon). Kb. 20 szeletet kapunk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 26705
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandarinos-túrós szelet
Adriennke26 32 recept

A német sajttorta egyik tepsis változata.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...