Mandarinos-meggyes habos túrós szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
700
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g vaj1434 kcal
-
220g cukor851 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
550g tojás692 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
350g mandarin137 kcal
-
300g meggybefőtt216 kcal
-
750g tehéntúró1103 kcal
-
171 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
5607
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
7g vaj50 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
8.8g finomliszt32 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
6g citrom1 kcal
-
19.3g tojás24 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
12.3g mandarin5 kcal
-
10.5g meggybefőtt8 kcal
-
26.3g tehéntúró39 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
197
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 33 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1160.5 g
-
Cink 245 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 189 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 158.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 24 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 113 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 139 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 356 micro
Összesen
700
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 211.5 g
Zsír
-
Összesen 264.3 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9284.1 g
-
Cink 1958 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 1226 mg
-
Vas 1513 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 2987 mg
-
Nátrium 1021 mg
-
Réz 76 mg
-
Mangán 62 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 589.3 g
-
Cukor 291 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1267.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2231 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 188 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 903 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 1517 mg
-
Retinol - A vitamin: 2116 micro
-
α-karotin 262 micro
-
β-karotin 720 micro
-
β-crypt 1116 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2847 micro
Összesen
5607
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.3 g
-
Cink 69 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 32 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
-
200 g vaj
-
220 g cukor
-
250 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 db citrom
-
1 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
300 g meggybefőtt
-
750 g tehéntúró
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 tk citromlé
Elkészítés
- A vajat 100 g cukorral, vaníliás cukorral és a fél citrom reszelt héjával habosra keverjük.
- 3 egész tojást felváltva 50 g liszttel belekeverünk. A többi liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd ezt is belekeverjük a tojásos masszába.
- A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd a jól lecsepegtetett befőtteket rátesszük, és egyenletesen elosztjuk a tésztán.
- A maradék 7 tojást kettéválasztjuk, de 3 db-nak a fehérjét tegyük el külön, ez jön majd a tetejére habnak.
- A túrót egy villával jól törjük össze, majd adjuk hozzá az összes tojássárgát,100 g cukrot, a pudingport és a maradék citromhéjat. Alaposan keverjük össze.
- 4 tojásfehérjétverjünk fel keményre,lazán keverjüka túróba, majdöntsük rá a gyümölcsökre, és simítsuk el.
- Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- A félretett 3 tojásfehérjét 20 g cukorralnagyon kemény habbá verjük, és hozzáadjuk az 1 tk citromlevet.
- A habot a túrómasszára simítjuk, és további 10-15 percig sütjük.
- Hagyjuk kihűlni, majd kockára vágjuk, és kínálhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26x36
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 11739
- Feltöltés dátuma: 2012. május 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vicikó
251 recept
Egy újabb német import recept :-) az egyik kedvenc internetes oldalról. Az eredetiben jóval több cukor szerepelt, és szinte szokásomhoz híven rögtön kevesebbel készítettem el, pontosan 180 g- mal. Így is tökéletesen elég volt bele a cukor. Természetesen függ attól is, hogy milyen gyümölcsöket teszünk bele, mennyire savanyúak. Szóval a süti nagyon finomra sikerült, szaftos, ízes, kicsit habos... Elég tartalmas :-) , de mégis könnyű és puha. Egy jól sikerült leves után vagy egy korai vacsorára is tökéletesen elégendő.