r
Nosalty Logó

Mandarinos-meggyes habos túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Mandarinos-meggyes habos túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5607 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.5 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    189 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 700 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.5 g

Zsír

  • Összesen
    264.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9284.1 g
  • Cink
    1958 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1226 mg
  • Vas
    1513 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    2987 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.3 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1267.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    903 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    1517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2116 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    720 micro
  • β-crypt
    1116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2847 micro
Összesen 5607 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat 100 g cukorral, vaníliás cukorral és a fél citrom reszelt héjával habosra keverjük.
  2. 3 egész tojást felváltva 50 g liszttel belekeverünk. A többi liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd ezt is belekeverjük a tojásos masszába.
  3. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd a jól lecsepegtetett befőtteket rátesszük, és egyenletesen elosztjuk a tésztán.
  4. A maradék 7 tojást kettéválasztjuk, de 3 db-nak a fehérjét tegyük el külön, ez jön majd a tetejére habnak.
  5. A túrót egy villával jól törjük össze, majd adjuk hozzá az összes tojássárgát,100 g cukrot, a pudingport és a maradék citromhéjat. Alaposan keverjük össze.
  6. 4 tojásfehérjétverjünk fel keményre,lazán keverjüka túróba, majdöntsük rá a gyümölcsökre, és simítsuk el.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  8. A félretett 3 tojásfehérjét 20 g cukorralnagyon kemény habbá verjük, és hozzáadjuk az 1 tk citromlevet.
  9. A habot a túrómasszára simítjuk, és további 10-15 percig sütjük.
  10. Hagyjuk kihűlni, majd kockára vágjuk, és kínálhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x36
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 11739
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandarinos-meggyes habos túrós szelet
Vicikó 251 recept

Egy újabb német import recept  :-)  az egyik kedvenc internetes oldalról. Az eredetiben jóval több cukor szerepelt, és szinte szokásomhoz híven rögtön kevesebbel készítettem el, pontosan 180 g- mal. Így is tökéletesen elég volt bele a cukor. Természetesen függ attól is, hogy milyen gyümölcsöket teszünk bele, mennyire savanyúak.  Szóval a süti nagyon finomra sikerült, szaftos, ízes, kicsit habos... Elég tartalmas :-) , de mégis könnyű és puha. Egy jól sikerült leves után vagy egy korai vacsorára is tökéletesen elégendő. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...