r
Nosalty Logó

Málnaszörpös-túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Málnaszörpös-túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 7031 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 220 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    326 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9927.8 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1709 mg
  • Vas
    1016 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    3152 mg
  • Nátrium
    2250 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    898.5 g
  • Cukor
    562 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1641.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2077 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1281 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 7031 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsit kikenjük, és beleszórjuk a 2 marék zsemlemorzsát. Nem baj, ha nem jut mindenhova, többet ne tegyünk bele.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport. Összekeverjük, és kis adagokban adjuk hozzá az étolajat, közben folyamatosan keverjük.
  3. A fehérjét felverjük kemény habbá, és hozzátesszük a sárgájához, illetve ugyanakkor beleszórjuk a sütőporos lisztet. A habot és a lisztet is beleforgatjuk óvatosan.
  4. Beleöntjük a tepsibe, és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e.
  5. A krémhez a puha margarint kikeverjük a cukorral, és beletesszük a túrót is. Alaposan összekeverjük, és amikor már kihűlt a tészta, akkor rákenjük.
  6. A málnaszörpből 1 litert felteszünk forrni, és a maradék 4 dl-rel kikeverjük csomómentesre a pudingporokat. Amikor forr, levesszük a lángról, belekeverjük a pudingporos keveréket, és visszatesszük a lángra, amíg folyamatos kevergetés mellett nem sűrűsödik be.
  7. Langyosan öntjük rá a túrós rétegre, és betesszük a hűtőbe 2 órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x27x4
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 474
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 75250
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnaszörpös-túrós szelet
Becsei Ágnes 100 recept

Eredetileg ezt Fanta üdítővel kellett volna megcsinálnom, amit meg is vettem. Megcsináltam a két alsó réteget, de aztán el kellett mennem otthonról; mire hazaértem, a párom megitta az üdítőt, és csak málnaszörp volt otthon. De nem bántuk a végén, mert így is nagyon finom lett!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...