r
Nosalty Logó

Málnás torta ahogy koktél készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koktél
Málnás torta ahogy koktél készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 580 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4640 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 580 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    292.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7422.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    2186 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2664 mg
  • Nátrium
    2035 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.5 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    498 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2823 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    1503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2694 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2535 micro
Összesen 4640 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóiból tortaformában megsütjük a piskótát.
  2. A krém elkészítése: a margarint kikavarjuk a vaníliás cukorral.
  3. A pudingport a liszttel elkavarjuk, majd folyamatos keverés mellett annyi tejet öntünk hozzá, hogy csomómentes legyen.
  4. Kb. fél liter tejet felforralunk, öntünk rá a pudingból (vigyázni, nehogy hirtelen összekapja) elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejhez. Lassú tűzön főzzük kb. 10 percig, folyamatosan kavarva.
  5. Lehűtjük, majd egy órára a mirelitbe tesszük.
  6. Majd a kikavart margarinnal összedolgozzuk.
  7. A tortánkat 3 részre vágjuk.
  8. A lapokat meglocsoljuk rummal, majd megkenjük a vaníliás krémmel, ráhalmozzuk a málna szemeket, rátesszük a középső lapot, ugyanúgy egy kis rum, krém és málna.
  9. A tetejét és oldalát én a maradék krémmel borítottam be, a tetejére málnaszemeket helyeztem el, az oldalára mandulaforgácsot szórtam. (De természetesen mással is be lehet vonni a tortánkat. Marcipán, csoki, stb.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6201
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 27.

Ajánló

A tortalapot variálhatjuk még, ha nem szeretnénk kakaós piskótát, akkor a kakaóport kihagyjuk belőle. És természetesen bármilyen más gyümölccsel elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás torta ahogy koktél készíti
koktél 4 recept

Az első... Születésnapra készült, és nagyon finom lett. Annyira izgultam, hogy tökéletesre sikerüljön, hogy a mandulaforgácsokat elfelejtettem megpirítani. Meg is jegyezték, hogy nem kellett volna megpirítani? Magabiztosan kihúztam magam, és nyugodtan közöltem: az én receptem szerint most nem kellett pirítani! :) És az utolsó morzsáig elfogyott!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...