r
Nosalty Logó

Málnás-ribiszkés joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-ribiszkés joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 155 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.3 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1880.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.8 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1133 micro
Összesen 3753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A szétválasztott tojások fehérjéjét a vízzel kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet.
  2. Egy kapcsos tortaformába simítjuk, amit előzőleg az alján sütőpapírral kibéleltünk, majd 200 fokon készre sütjük, kihűtjük.
  3. A krémhez a zselatint kevés vízben feloldjuk, majd takaréklángon forráspontig hevítjük, tűzről lehúzzuk, kicsit kihűtjük.
  4. A tejszínt habbá verjük, beleforgatjuk a joghurtba, majd vékony sugárban hozzácsorgatjuk a zselatint is. Ha nem növényi tejszínt használunk, a zselatin mennyiségét meg kell emelni 21 g-ra.
  5. A gyümölcsös töltelékhez a ribizlilekvárt felforrósítjuk, és összekeverjük a gyümölcsökkel.
  6. A piskótát visszatesszük a tortaforma aljába, ráöntjük a joghurtkrém felét, majd erre jön a lekváros-gyümölcsös réteg, ezt kirakjuk babapiskótával, majd rákenjük a krém másik felét.
  7. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
  8. Miután kivettük a hűtőből a tortát, a tetejét szépen kirakjuk a piros gyümölcsökkel, rácsorgatjuk az előírás szerint elkészített tortazselét, majd ismét hűtőbe tesszük, a legjobb 1 egész éjszakára.
  9. Másnap a maradék kemény habbá vert tejszínnel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23248
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 13.

Ajánló

Készíthetjük más gyümölcsökkel is, pl.meggyel, cseresznyével, de akkor a gyümölcshöz passzoló lekvárt használjunk a töltelék készítésénél. Nagyon finom, üdítően gyümölcsös édesség! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortareceptet a Tina magazin 100 válogatott recept 2005. évi számában találtam, csupán annyit módosítottam, hogy linzertészta volt a tortaalap, én most inkább ezzel a vaníliás piskótával próbálkoztam, és nagyon meg voltunk elégedve a végeredménnyel. A nagy nyári melegben egy kis üdítően friss, gyümölcsös édesség, ami a piskótán kívül hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Pláne, ha nem növényi tejszínnel készítjük, még spórolhatunk a plusz cukorbevitellel. 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...