Málnás-ribiszkés joghurttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
12 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g víz0 kcal
A krémhez
-
94g gyümölcsjoghurt90 kcal
-
126 kcal
-
25g ribizlidzsem70 kcal
-
11g babapiskóta39 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
25g málna13 kcal
-
25g piros ribizli14 kcal
A tetejére
-
19g málna10 kcal
-
19g piros ribizli10 kcal
-
2g tortazselé5 kcal
Összesen
470
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
95 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
16g víz0 kcal
A krémhez
-
750g gyümölcsjoghurt720 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
200g ribizlidzsem556 kcal
-
84g babapiskóta316 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
200g málna104 kcal
-
200g piros ribizli110 kcal
A tetejére
-
150g málna78 kcal
-
150g piros ribizli82 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
3753
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához
-
4.5g tojás6 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
2.1g finomliszt7 kcal
-
4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.7g víz0 kcal
A krémhez
-
30.8g gyümölcsjoghurt30 kcal
-
16.4g növényi habtejszín41 kcal
-
8.2g ribizlidzsem23 kcal
-
3.5g babapiskóta13 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
8.2g málna4 kcal
-
8.2g piros ribizli5 kcal
A tetejére
-
6.2g málna3 kcal
-
6.2g piros ribizli3 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
Összesen
155
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.7 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 93.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
470
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 72.5 g
Zsír
-
Összesen 122.3 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1880.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 539 mg
-
Nátrium 812 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 557.8 g
-
Cukor 359 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 746.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 250 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 379 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1133 micro
Összesen
3753
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 77.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
2 db tojás
-
7 dkg cukor
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg finomliszt
-
2.5 dkg étkezési keményítő
-
0.5 teáskanál sütőpor
-
2 ek víz
A krémhez
-
4 dl növényi habtejszín
-
20 dkg ribizlidzsem
-
12 db babapiskóta
-
1 ek zselatin
-
20 dkg málna
-
20 dkg piros ribizli
A tetejére
-
15 dkg málna
-
15 dkg piros ribizli
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
A piskótához
- A szétválasztott tojások fehérjéjét a vízzel kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet.
- Egy kapcsos tortaformába simítjuk, amit előzőleg az alján sütőpapírral kibéleltünk, majd 200 fokon készre sütjük, kihűtjük.
- A krémhez a zselatint kevés vízben feloldjuk, majd takaréklángon forráspontig hevítjük, tűzről lehúzzuk, kicsit kihűtjük.
- A tejszínt habbá verjük, beleforgatjuk a joghurtba, majd vékony sugárban hozzácsorgatjuk a zselatint is. Ha nem növényi tejszínt használunk, a zselatin mennyiségét meg kell emelni 21 g-ra.
- A gyümölcsös töltelékhez a ribizlilekvárt felforrósítjuk, és összekeverjük a gyümölcsökkel.
- A piskótát visszatesszük a tortaforma aljába, ráöntjük a joghurtkrém felét, majd erre jön a lekváros-gyümölcsös réteg, ezt kirakjuk babapiskótával, majd rákenjük a krém másik felét.
- 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
- Miután kivettük a hűtőből a tortát, a tetejét szépen kirakjuk a piros gyümölcsökkel, rácsorgatjuk az előírás szerint elkészített tortazselét, majd ismét hűtőbe tesszük, a legjobb 1 egész éjszakára.
- Másnap a maradék kemény habbá vert tejszínnel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 182
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 23248
- Feltöltés dátuma: 2011. július 13.
Ajánló
Készíthetjük más gyümölcsökkel is, pl.meggyel, cseresznyével, de akkor a gyümölcshöz passzoló lekvárt használjunk a töltelék készítésénél. Nagyon finom, üdítően gyümölcsös édesség!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ezt a tortareceptet a Tina magazin 100 válogatott recept 2005. évi számában találtam, csupán annyit módosítottam, hogy linzertészta volt a tortaalap, én most inkább ezzel a vaníliás piskótával próbálkoztam, és nagyon meg voltunk elégedve a végeredménnyel. A nagy nyári melegben egy kis üdítően friss, gyümölcsös édesség, ami a piskótán kívül hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Pláne, ha nem növényi tejszínnel készítjük, még spórolhatunk a plusz cukorbevitellel.