Málnás panna cotta Mariann konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mariannkonyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
339
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g habtejszín730 kcal
-
250g tej140 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
300g málna156 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
38 kcal
Összesen
1352
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
27.7g habtejszín81 kcal
-
27.7g tej15 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
33.2g málna17 kcal
-
2.2g citromlé0 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
Összesen
148
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 108.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
339
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 84.3 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1085.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 535 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.7 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 435.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 704 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 685 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 411 micro
Összesen
1352
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
-
2.5 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 teáskanál zselatin
-
30 dkg málna
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 ek cukor
-
1 csapott ek étkezési keményítő
Elkészítés
- A tejet a tejszínnel, vaníliacukorral és nyírfacukorral felforraljuk. Tűzről levéve hozzákeverjük a 2 teáskanál zselatint, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik benne, és krémes állaga lesz. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hideg vízzel öblített formákba vagy poharakba öntjük.
- Amíg a pudingok hűlnek a hűtőben, elkészítjük a málnapürét.
- A málnát a cukorral, citromlével és 1-2 evőkanál vízzel összefőzzük, majd szűrőn átpasszírozzuk. Visszatesszük a tűzre, és a kevés vízzel elkevert étkezési keményítőt hozzáöntjük, majd összeforraljuk, amíg besűrűsödik. Mikor langyosra hűlt, a megdermedt pudingokra kanalazzuk, és friss málnával és citromfű vagy mentalevelekkel díszítjük.
- Jó étvágyat hozzá! :-)
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 24
- 7 napos nézettség: 154
- Össznézettség: 49231
- Feltöltés dátuma: 2014. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Mariannkonyha
2 recept
A Panna cotta egy olasz desszert, tojás nélküli tejpuding, amit lehűtve tálalunk valamilyen gyümölcsszósszal, és/vagy friss gyümölccsel. Meleg nyári napokon, kitűnő hűsítő édesség, amit most cukormentes változatban, nyírfacukorral készítettem el. Lehet kis formákból kiöntve tálalni, vagy pohárkrémnek rétegezni a gyümölcspürével. Mindkét változatot megmutatom, érdemes kipróbálni, mert könnyen elkészíthető, mégis finom és mutatós desszert. :)