Málnás Mille Feuille étcsokoládé-habbal és karamellmorzsával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
Málnás Mille Feuille
-
28g leveles tészta102 kcal
-
50g málna26 kcal
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
50g tej28 kcal
-
25 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
5g vaj36 kcal
Étcsokoládéhab
-
15g étcsokoládé82 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
12g tojásfehérje6 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
2g habtejszín4 kcal
-
1 kcal
-
12g cukor46 kcal
Ropogós karamellmorzsa
Összesen
599
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
Málnás Mille Feuille
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
500g málna260 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
500g tej280 kcal
-
248 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
50g vaj359 kcal
Étcsokoládéhab
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
7 kcal
-
120g cukor464 kcal
Ropogós karamellmorzsa
Összesen
5989
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
Málnás Mille Feuille
-
11.8g leveles tészta44 kcal
-
21.5g málna11 kcal
-
4.3g étcsokoládé23 kcal
-
21.5g tej12 kcal
-
2.8g étkezési keményítő11 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
Étcsokoládéhab
-
6.4g étcsokoládé35 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
5.2g tojásfehérje3 kcal
-
3.4g vaj25 kcal
-
0.6g habtejszín2 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
Ropogós karamellmorzsa
Összesen
258
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.5 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
599
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 85.3 g
Zsír
-
Összesen 295 g
-
Telített zsírsav 161 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1401 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4107.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 1022 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 514 mg
-
Foszfor 1139 mg
-
Nátrium 1291 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 754.9 g
-
Cukor 495 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 624.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1327 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 221 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 911 mg
-
Retinol - A vitamin: 1284 micro
-
α-karotin 136 micro
-
β-karotin 427 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1853 micro
Összesen
5989
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
Málnás Mille Feuille
-
1 csomag leveles tészta
-
50 dkg málna
-
10 dkg étcsokoládé
-
5 dl tej
-
65 g étkezési keményítő
-
1 db vanília
-
10 dkg cukor
-
3 db tojássárgája
-
5 dkg vaj
Étcsokoládéhab
-
15 dkg étcsokoládé
-
2 db tojássárgája
-
3 db tojásfehérje
-
8 dkg vaj
-
15 ml habtejszín
-
12 dkg cukor
Ropogós karamellmorzsa
Elkészítés
Málnás Mille Feuille
- A vajas leveles tésztát 1 mm-re kinyújtjuk, és sütőben megsütjük 170 C fokon. Ha kész, 5x10 cm-es lapokra vágjuk.
- A tejbe beáztatjuk a vaníliát. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, és belekeverjük a keményítőt. A csokoládét megolvasztjuk, és egy celofán pappírra kenjük, kihűtjük, és 5x10 cm-es lapokra vágjuk fel.
- A tejet felforraljuk, és forrás után a cukros tojáshabot belekeverjük. Újra forraljuk, amíg kemény krémmé áll össze, majd kihűtjük. Hűtés közben hozzákeverjük a vajat.
- A kisült, szögletes lapokat megtöltjük a vaníliakrémmel, és a málnával és a csokilappal fedjük le.
Étcsokoládéhab
- A tojásfehérjét a cukorral habosra verjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a kakaóport.
- A csokoládét megolvasztjuk, és ha folyékony, belerakjuk a vajat, és simára keverjük. A tojássárgát hozzákeverjük, majd a tojásfehérjét és a tejszínhabot. Hűtőbe rakjuk, és kihűtjük.
Ropogós karamellmorzsa
- A cukrot karamellizáljuk, és rácsurgatjuk a kekszre. Kihűtjük, majd mozsárban apróra törjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 5303
- Feltöltés dátuma: 2016. november 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Friedrich Antal
76 recept
Mester menüm desszertje.