r
Nosalty Logó

Málnás-mascarponés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ennn
Málnás-mascarponés szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A málnás krémhez

A bevonáshoz

Összesen 689 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A málnás krémhez

A bevonáshoz

Összesen 4137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A málnás krémhez

A bevonáshoz

Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 689 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    295.2 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2331.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    585 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    695 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1415 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 4137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A málnás krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját keverjük fehéredésig a cukor 1/3-ával. A fehérjét kissé verjük fel, majd adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a maradék cukrot, és verjük fel kemény habbá. Kicsit lazítsuk fel a tojássárgáját, egy-két kanál habbal intenzíven keverjük el. A többi fehérjét óvatosan forgassuk bele, majd adjuk hozzá a lisztet 2 részletben, és ezzel is keverjük el, vigyázva ne törjön össze a hab.
  2. Egy tepsi hátuljára tegyünk sütőpapírt, és kenjük ki lapnak a masszát. Süssük meg kb. 25 perc alatt. Ha kivettük a sütőből, fordítsuk rá a tésztát egy másik sütőpapírra, az alsót pedig még melegen húzzuk le.

A málnás krémhez

  1. A málnát felteszünk főni a 1 púpos ek. cukorral és pár csepp citromlével. Jól szétfőzzük a málnát, miután kicsit besűrűsödött, megszabadítjuk a magoktól egy szűrő segítségével. Még melegen keverjük el benne a zselatinfixet.
  2. Ha kissé kihűlt a málnapüré, keverjük el a mascarponéval. A tejszínt kissé verjük fel, majd szitáljuk bele a porcukrot, ezután verjük kemény habbá.
  3. Majd a málnás-mascarponés krémet adjuk hozzá, és óvatosan forgassuk össze. Kóstoljuk meg, akinek nem elég édes, szitáljon bele porcukrot.

A bevonáshoz

  1. Ha elkészült a piskóta, széleit vágjuk le, hogy egyenesek legyenek. Vágjuk félbe hosszanti irányban. Töltsük meg krémmel, majd fedjük be a másik lappal. Én állítható sütőkeretbe, helyeztem, és úgy töltöttem meg.
  2. A tetejéhez a csokit felolvasztjuk gőz felett olajjal, és málnapürével díszítjük. Tegyük be 1-2 órára a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 268
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 26974
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom kedvenc gyümölcse a málna, ezt a könnyed kis sütit neki készítettem. Gyorsan elkészül, kis pihentetés után lehet fogyasztani.

Hozzávalók

A piskótához

A málnás krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...