r
Nosalty Logó

Málnás-marcipános minimuffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Málnás-marcipános minimuffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 777 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3105 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 328 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 777 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 3105 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (és ha nem szilikonos minimuffintepsit használunk, akkor kivajazzuk a horpadásokat).
  2. A mandulát (szárazon felhevített) serpenyőben pár perc alatt -kevergetve- illatosra pirítjuk, és ha kihűlt, finomra őröljük. Összekeverjük a liszttel és a sóval.
  3. Robotgéppel összedolgozzuk a puha vajat a cukorral és a tojással.
  4. Hozzászórjuk a mandulás lisztet és az egészből kézzel gyorsan tésztát gyúrunk.
  5. A tésztát elosztjuk 24 egyenlő méretű gombócra, majd a gombócokat a tenyereink között sorra kilapítjuk kb. 6 cm átmérőjű körlapokra.
  6. Mindegyiket belenyomkodjuk a minimuffintepsi 1-1 horpadásába.
  7. 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük a kis kosárkákat.
  8. Közben a töltelékhez lereszeljük a marcipánt és összekeverjük a mascarponéval, a tejszínnel és a mandulaaromával.
  9. Amint a tésztakosarak kihűltek, kiszedjük őket a tepsiből és arányosan szétosztjuk bennük a tölteléket.
  10. Tálalás előtt mindegyiket feldíszítjük egy-egy szem málnával.
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16462
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 05.

Ajánló

A tésztához, mikor nincs kedvem a mandulát pirítgatni és őrölni, kókuszreszeléket használok helyette. Így is nagyon finom és még gyorsabban megvagyok az előkészületekkel. Természetesen a málna helyett használhatunk más falatnyi nagyságú gyümölcsöt is (pl. epret, meggyet, szedret, kivit, stb.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az elmúlt időben olyan sok muffinrecept látott napvilágot, hogy az már szerintem unalmas. Pedig ötletes kis sütemény típus ez, a hozzávalók végtelen módon variálhatók és helyes kis alakjuk miatt szeretjük is mind a nagyobb, mind a minimuffin változatot. Na de nem akármelyiket! Mikor ilyen típusú recepteket nézegetek, mindig keresem a sablonostól eltérő, különleges darabokat. Stahl Judit gyors muffinjai közt találtam is egy kedvemre valót! Igazából a minimuffintepsit nem is a szokványos módon kell használni, hanem nagyon ötletesen, a gyümölcsös minilepények kosárkái sülnek benne, melyeket már csak meg kell tölteni a bársonyosan lágy marcipános-mascarponés krémmel és megkoronázni egy szem málnával. Ugye milyen jól hangzik? Irány a konyha!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...