Málnás cseppek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sz. Ági
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
20g dió131 kcal
-
6 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
0g só0 kcal
A ragasztáshoz és a díszítéshez
-
8g málnalekvár23 kcal
-
8g tortabevonó46 kcal
-
12 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
1g szörp2 kcal
Összesen
815
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
120g dió785 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
A ragasztáshoz és a díszítéshez
-
50g málnalekvár139 kcal
-
50g tortabevonó273 kcal
-
71 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
3g szörp9 kcal
Összesen
4878
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
24.9g finomliszt91 kcal
-
24.9g margarin179 kcal
-
12g dió78 kcal
-
4 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0g só0 kcal
A ragasztáshoz és a díszítéshez
-
5g málnalekvár14 kcal
-
5g tortabevonó27 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
4g tojásfehérje2 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
0.3g szörp1 kcal
Összesen
487
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 51.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 23.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 354 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 332 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
815
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 54.7 g
Zsír
-
Összesen 311.5 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 123 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1718.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 894 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 487.4 g
-
Cukor 264 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 139.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2126 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 1994 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1570 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 290 micro
Összesen
4878
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
487
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg porcukor
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
A ragasztáshoz és a díszítéshez
-
5 dkg málnalekvár
-
5 dkg tortabevonó
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 db tojásfehérje
-
10 dkg porcukor
-
1 kk citromlé
Elkészítés
A tésztához
- Omlós tésztát készítünk: a lisztet elmorzsoljuk a fagyos margarinnal, hozzáadjuk a diót, a porcukrot, egy csipet sót, a tojássárgát és a vanítiás cukrot. Gyorsan összegyúrjuk, fél órára letakarva hűtőbe tesszük.
- Egy hét centiméteres pogácsaszaggatót csepp alakúra összenyomunk. (Ha nem akarjuk így hagyni, később visszaalakítható kerekre.)
- A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk, kiszúrjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsiben világosra sütjük a cseppeket.
- Ha kihűlt, kettőt-kettőt málnalekvárral összeragasztunk.
- A tojásfehérjét felverjük, belekeverjük a citromlét, hozzáadjuk a porcukrot, és tovább verjük, míg kemény, fényes hab nem lesz. Málnaszörppel rózsaszínűre festjük.
- A rózsaszín habot kb. 3 mm vastagon a süteményekre kenjük. A csokit kicsi olaj hozzáadásával forró vízfürdőben felolvasztjuk, és kiskanálról csokipöttyöket csepegtetünk elszórtan a habra.
- Vékony pengéjű késsel néhány párhuzamos vonalat húzunk hosszanti irányban a csokis habba, ettől válik ilyen szép cirkalmassá. Két- három nap múlva a legjobb, amikor már jól beszívta a lekvár zamatát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2996
- Feltöltés dátuma: 2011. december 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Sz. Ági
49 recept
Kisfiam öt éves forma lehetett, amikor beleharapott, és a következő véleményt alkotta: "Anya, ez mennyország!" Eredetileg Lajos Mari receptje.