Málnás Charlotte Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
33g málnalekvár93 kcal
Cukrászkrém
-
83g tej47 kcal
-
0 kcal
-
17g tojássárgája54 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
Málnamousse
-
58g málna30 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
2g lapzselatin6 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
33g málna17 kcal
Összeállítás
Összesen
1021
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
200g málnalekvár556 kcal
Cukrászkrém
-
500g tej280 kcal
-
0 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
Málnamousse
-
350g málna182 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
200g málna104 kcal
Összeállítás
Összesen
6123
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskóta
-
11.4g tojás14 kcal
-
4.2g porcukor16 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6.9g málnalekvár19 kcal
Cukrászkrém
-
17.3g tej10 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
3.5g porcukor13 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
Málnamousse
-
12.1g málna6 kcal
-
5.2g porcukor20 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
8.7g mascarpone35 kcal
-
13.9g habtejszín40 kcal
-
6.9g málna4 kcal
Összeállítás
Összesen
210
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 49.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 435 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 723.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.4 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 180.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 91 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 308 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 556 micro
Összesen
1021
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 127.2 g
Zsír
-
Összesen 295.7 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 2609 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4340.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 1344 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 1590 mg
-
Nátrium 928 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 740.6 g
-
Cukor 525 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1080.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1973 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 548 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 480 micro
-
Kolin: 1846 mg
-
Retinol - A vitamin: 1932 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3333 micro
Összesen
6123
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
12 dkg porcukor
-
12 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi sütőpor
-
20 dkg málnalekvár
Cukrászkrém
-
5 dl tej
-
5 db tojássárgája
-
10 dkg porcukor
-
5 dkg finomliszt
Málnamousse
-
15 dkg porcukor
-
25 dkg mascarpone
Összeállítás
Elkészítés
Piskóta
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és a fele cukorral, a cukrot csak kisebb adagokban adjuk hozzá.
- A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig habosra verjük, majd a kétféle habot óvatosan egymásba forgatjuk, és hozzáadjuk a sütőporral átszitált lisztet. Vigyázzunk, ne törjük össze a habot.
- Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve egy konyharuhára borítjuk, feltekerjük, és hűlni hagyjuk.
- Ha teljesen kihűlt, megkenjük a lekvárral, újra feltekerjük, fóliába csomagoljuk, és hidegre tesszük.
Cukrászkrém
- A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliapasztával fehéredésig verjük, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a lisztet, és simára dolgozzuk.
- Közben a tejet csípősre melegítjük, a tűzről levéve állandó keverés mellett a tojásos masszához adjuk a forró tej felét, de csak kisebb adagokban, különben kicsapódna a tojás.
- Ezután egy szűrön át visszaöntjük a tojásos tejet a maradék tejhez, visszatesszük a tűzre, folyamatos keverés mellett alacsony hőfokon 5-6 perc alatt sűrűre főzzük.
- A tűzről levéve egy lapos tálba öntjük, és folpackkal letakarjuk, hűlni hagyjuk.
Málnamousse
- Egy botmixerrel simára dolgozzuk a málnát 5 dkg porcukorral, majd egy szűrön átpasszírozzuk. A zselatint pár percre hideg vízbe áztatjuk, közben a málnapüré felét felmelegítjük, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, és feloldjuk benne, vigyázzunk rá, ne forrjon fel!
- A tűzről levéve a málna másik felével összekeverjük.
- A mascarponét habosra keverjük a 5 dkg porcukorral, majd összeforgatjuk a málnapürével. Tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral, és óvatosan a málnás-mascarponés krémbe forgatjuk.
Összeállítás
- Összeállítás: a piskótát 1 centis szeletekre vágjuk, egy 2,8 liter űrtartalmú tál oldalát kirakjuk egy sor piskótával, az aljára is teszünk egy pár szeletet, erre a végek teljesen megfelelnek.
- Ezek után rátesszük a cukrászkrém felét, erre a málnáskrém felét kenjük, majd ismét egy sor rolád következik a tál oldalára és a málnáskrém tetejére. Végül a maradék cukrászkrém következik, ezen szépen elsimítjuk a málnás krém másik felét. Tetejét folpaccak lefedjük, de vigyázzunk rá, ne érjen a krémhez.
- Az elkészült tálat hidegre tesszük dermedni, tálalás előtt a maradék málnával és mentalevéllel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x32
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1924
- Feltöltés dátuma: 2020. május 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Ünnepi alkalomra készült ez a csodás desszert, nem csak gyönyörű, de nagyon finom is!