r
Nosalty Logó

Málnapudingos zabszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnapudingos zabszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Málnás krémhez

Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Málnás krémhez

Összesen 3465 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Málnás krémhez

Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2851.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    944 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.9 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 3465 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Tészta

Málnás krémhez

Elkészítés

Tészta

  1. Az olvasztott kókuszzsírt habosra keverjük a cukorral kézi habverővel, majd hozzáadjuk a két tojást, és tovább keverjük. Apránként hozzáadjuk a zabpelyhet, a lisztet és a sütőport, majd annyi tejet, hogy jól kenhető masszát kapjunk (nekem 2-2,5 dl kellett).
  2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 20-25 percre betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe légkeverésen. Közben elkészítjük a pudingot.
  3. A kész tésztát hűlni hagyjuk, majd kettőbe vágjuk - sajnos kicsit nagyobb tepsit használtam, így nem lett elég magas a tészta, ezért vágtam keresztben, és raktam egymás tetejére az így kicsit magasabbnak tűnő tésztát.
  4. A tetejét ízlés szerint porcukrozzuk, friss málnával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá! :)

Málnás krémhez

  1. Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot. Valójában a tasakon lévő leírás szerint készítettem cukorral, tejjel, csak tejből kicsit kevesebbet tettem, mert a málna is engedett egy kis levet.
  2. A kész pudingba még forrón belekeverjük a málnát, és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x40x8
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1389
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Kárpátaljai pótkörösztanyám" hűtőtakarítást tartott, és kaptam tőle egy hatalmas adag, ősszel lefagyasztott, friss málnát. Kiolvasztva isteni volt magában is, szinte olyan maradt, mintha a bokorról szedtem volna. Gondoltam, sütök valamit gyorsan, hogy legyen valami a friss málna mellé, így született ez a villám recept olyan alapanyagokból, amiket épp itthon találtam. :)

Hozzávalók

Tészta

Málnás krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...