r
Nosalty Logó

Málnamisu kétféle piskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Málnamisu kétféle piskótával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Piskóta locsolásához

Díszítéshez

Összesen 774 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Piskóta locsolásához

Díszítéshez

Összesen 6181 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Piskóta locsolásához

Díszítéshez

Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 774 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    343.4 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3413.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.4 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1082.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1904 micro
Összesen 6181 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Piskóta locsolásához

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzákeverjük. A tojásfehérje habot is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.
  3. 2 dl vízbe beletesszük a 25 dkg málnát, és az 5 dkg kristálycukrot. Felforraljuk, botmixerrel pürésítjük, 1-2 percig forraljuk, majd kihűtjük, ekkor leszűrjük. Hozzákeverjük az amarettó likőrt.
  4. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A málnát botmixerrel pürésítjük. A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a málnapürét, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.
  5. A kihűlt piskótát szeletekre vágjuk, és kibélelünk vele egy tálat. Meglocsoljuk az amarettós málnalével. Rákenjük a krém 1/3-át. Ezen elosztjuk a babapiskótát. Ezt is meglocsoljuk az amarettós málnalével, majd rákenjük a krém második 1/3-át. Ekkor megint a piskótaszeletek következnek. Ezt meglocsoljuk a maradék amarettós málnalével, és rásimítjuk a maradék krémet.
  6. Málnaszemekkel díszítjük. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  7. Másnap tálalhatjuk ezt a finom, nyári desszertet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8350
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnamisu kétféle piskótával
Gonoszka1 428 recept

Ez is a nagy családi ünnepre készült a rumos-meggyes puncstorta, az aszpikos sonkatekercs, a George Hamilton, azaz habcsók tetejű torta, és a meggyes-diós-habos sütemény tejmentesen mellé. Mindenkinek nagyon ízlett minden, és minden gyorsan fogyott. Csak ajánlani tudom ezt a finom, nyári desszertet.

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Piskóta locsolásához

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...