r
Nosalty Logó

Málnalekvárral töltött mandulás linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Málnalekvárral töltött mandulás linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír

linzertészta

töltelék és díszítés

Összesen 774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír

linzertészta

töltelék és díszítés

Összesen 4652 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír

linzertészta

töltelék és díszítés

Összesen 498 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    292.4 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2656.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    624 mg
  • Foszfor
    1279 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.1 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 4652 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 498 kcal

Hozzávalók

linzertészta

töltelék és díszítés

Elkészítés

linzertészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 órát hűtőben hűtjük.
  2. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és kb. 3 cm átmérőjű kör alakú formával kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt sütőformában 180 fokon 7 percig sütjük, nagyon omlós, így tanácsos kicsit várni, mielőtt kiszedjük a tepsiből.
  4. Miután kihűlt, megtöltjük. A lekvárral megkenjük a linzerkorongot, és egy másikkal befedjük. Ezt a műveletet addig folytatjuk, ameddig elfogynak a korongok.
  5. A csomagoláson megjelölt módon fölolvasztjuk a tortabevonót, és belemártogatjuk a lekvárral megtöltött korongokat. Kókuszreszelékkel díszítjük, vagy ízlésünknek megfelelően.
  6. Jó étvágyat
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8433
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnalekvárral töltött mandulás linzer
Éva házias konyhája 159 recept

A mandulás linzeralap lekvárral töltött változata, amit próbáltam az isler ízeire formálni.

Hozzávalók

linzertészta

töltelék és díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...