r
Nosalty Logó

Málnakrémes fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
hétpettyes
Málnakrémes fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A málnaszószhoz

Összesen 749 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A málnaszószhoz

Összesen 4493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A málnaszószhoz

Összesen 270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 749 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    339.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.7 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 4493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A málnaszószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Két nagy tepsit kibélelünk zsírpapírral.
  2. A vizet lábosba öntjük. Beletesszük a sót és a zsírt. Ha már forr, beleöntjük a lisztet, és addig keverjük, amíg összeáll. (2-3 perc)
  3. A tűzről levesszük. Amig forró, egyesével elkeverjük benne a tojásokat.
  4. A zsírpapírral bélelt tepsire 6 cm távolságbadió nagyságúhalmokat rakunk, a tetejét simára igazítjuk.
  5. Az előmelegített 220 fokos légkeveréses sütőbe mindkét tepsit betesszük. 10 perc után a hőfokot 190 fokra csökkentjük, és kb.15 percig még sütjük. A sütőajtót közben kinyitni nem szabad, mert a tészta összeesik.
  6. Amíg a fánkok sülnek, elkészítjük a krémet. Összekeverjük a mascarpone-t, a zselatin fixet, a porcukrot és a málnalét. Hozzákeverjük a habfixálóval felvert tejszínt.
  7. A málnalét a cukorral összefőzzük, és a zselatin fixet belekeverjük.
  8. A fánkocskák ha kihűltek, megtöltjük a krémmel, a szószt tálaláskor mellé csöpögtetjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3522
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 04.

Ajánló

Itt a málnaszezon, ezt ki kell használni! Ilyet is lehet alkotni belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
hétpettyes 8 recept

Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy képviselőfánkot kéne sütni. De a fánk sütésétől tartottam. Pedig kár volt, mert semmi ördöngősség nincs benne. Bátran próbálja ki mindenki. (Horváth Ilona könyvéből van a tészta recept) A vaníliakrémet a család leszavazta.Gondoltam, kipróbálom málnásan, hiszen most épp nyakig vagyok a málnaszörp készítésben. A siker nem maradt el!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A málnaszószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...