r
Nosalty Logó

Mallorcai sült csirkecombok

Glaser
Mallorcai sült csirkecombok
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

412
Kalória
23.4g
Fehérje
9.8g
Szénhidrát
29.1g
Zsír
221.5g
Víz
120.9g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1018 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    869 micro
Összesen 412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    443 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    401 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2037 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1738 micro
Összesen 823 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    629 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A fokhagymagumó külső, kemény héját eltávolítjuk. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd sóval, borssal és paprikával fűszerezzük.
  2. A combokat a forró olajban körben megpirítjuk, majd felöntjük a borral és 50 ml vízzel. Hozzáadjuk a fokhagymagumót és a babérlevelet, lefedve - a combok legyenek a bőrös felükkel lefelé – kb. 20 percig főzzük.
  3. A paradicsomot fövő vízzel leforrázzuk, a héját lehúzzuk, négybe vágjuk, a magokat kiszedjük, majd a paradicsomhúst apró kockákra vágjuk.
  4. A fűszernövényeket megmossuk, lerázogatjuk, apróra vágjuk, majd elkavarjuk a paradicsommal. Sóval, borssal és paprikával ízesítjük.
  5. A húst megfordítjuk (a bőrös felével felfelé), hozzáadjuk a paradicsomot, és további 25-30 percig főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 50 p

Egy német folyóiratban akadtam erre a receptre. Tálaljuk főtt burgonyával vagy tésztával.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...