Mallorcai sült csirkecombok
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
15g fokhagyma20 kcal
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
21 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
Összesen
412
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
30g fokhagyma40 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
42 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
Összesen
823
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
3.7g fokhagyma5 kcal
-
61.1g csirkecomb68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2g olívaolaj17 kcal
-
6.1g félszáraz fehérbor5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.7g petrezselyem1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
24.4g paradicsom4 kcal
Összesen
100
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 523.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 221.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 1018 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 869 micro
Összesen
412
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.7 g
Zsír
-
Összesen 58.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1046.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 514 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 443 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 401 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 2037 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1738 micro
Összesen
823
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 629 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
-
0.5 fej fokhagyma
-
2 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
0.5 dl félszáraz fehérbor
-
1 db babérlevél
-
0.5 csokor petrezselyem
-
2 db zsálya
-
2 közepes db paradicsom
Elkészítés
- A fokhagymagumó külső, kemény héját eltávolítjuk. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd sóval, borssal és paprikával fűszerezzük.
- A combokat a forró olajban körben megpirítjuk, majd felöntjük a borral és 50 ml vízzel. Hozzáadjuk a fokhagymagumót és a babérlevelet, lefedve - a combok legyenek a bőrös felükkel lefelé – kb. 20 percig főzzük.
- A paradicsomot fövő vízzel leforrázzuk, a héját lehúzzuk, négybe vágjuk, a magokat kiszedjük, majd a paradicsomhúst apró kockákra vágjuk.
- A fűszernövényeket megmossuk, lerázogatjuk, apróra vágjuk, majd elkavarjuk a paradicsommal. Sóval, borssal és paprikával ízesítjük.
- A húst megfordítjuk (a bőrös felével felfelé), hozzáadjuk a paradicsomot, és további 25-30 percig főzzük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 361
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 36304
- Feltöltés dátuma: 2013. június 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy német folyóiratban akadtam erre a receptre. Tálaljuk főtt burgonyával vagy tésztával.