r
Nosalty Logó

Máktorta 7.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Máktorta 7.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortához

A tepsi kikenéséhez

A szóráshoz

Összesen 432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortához

A tepsi kikenéséhez

A szóráshoz

Összesen 3452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortához

A tepsi kikenéséhez

A szóráshoz

Összesen 282 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9858.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    4244 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    750 mg
  • Foszfor
    3310 mg
  • Nátrium
    1378 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551.2 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 3452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A tortához

A tepsi kikenéséhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tortához

  1. A lisztet szitáljuk a keverőtálba, adjuk hozzá a sütőport, a darált mákot, a tojásokat, a cukrot, valamint a tejet, majd habverővel az egészet keverjük egynemű tésztává.
  2. Szedjük át a masszát egy kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába, simítsuk el a tetejét, és 35 perc alatt süssük meg.
  3. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a formából, és vízszintesen vágjuk ketté a tésztalapot. Az alsót csepegtessük meg a rummal, kenjük meg a narancslekvárral, majd fedjük be a másik lappal.
  4. Cikkekre vágva, vaníliás cukorral megszórva tálaljuk, egy kevés simára kevert narancslekvárral együtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12905
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 15.

Ajánló

Nem volt itthon narancslekvár, ezért feketecseresznye lekvárral kentem meg. Ízlés szerint bármilyen lekvárral megkenhetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a Nők lapja c. újságban találtam, és húsvétra el is készítettem.

Hozzávalók

A tortához

A tepsi kikenéséhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...