r
Nosalty Logó

Mákosguba-torta fehércsokoládé-krémes diógrillázzsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mákosguba-torta fehércsokoládé-krémes diógrillázzsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

kiflis rész

fehércsokoládé-krémes diógrillázs

Összesen 1446 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

kiflis rész

fehércsokoládé-krémes diógrillázs

Összesen 7234 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

kiflis rész

fehércsokoládé-krémes diógrillázs

Összesen 252 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2361.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 1446 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.2 g

Zsír

  • Összesen
    460.2 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    181 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11807.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    4477 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    891 mg
  • Foszfor
    2665 mg
  • Nátrium
    3478 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2296 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    844 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1132 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 7234 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

kiflis rész

fehércsokoládé-krémes diógrillázs

Elkészítés

kiflis rész

  1. A liter tejet a vajjal odatesszük főlni. A tojások sárgáját kikeverjük a cukrokkal, és mikor már majd nem forr a tej, beleöntjük. A mákot is hozzászórjuk, és a két marék apró diót is. Elkeverjük.
  2. A karikára vágott kiflikre öntjük a mákos-tejes egyveleget. Megvárjuk, míg jól beszívja. A tojások fehérjét habbá verjük, és lazán a kiflikkel egybekeverjük.
  3. Egy 26 cm-es tortaformát margarinozzunk ki, és szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával. Öntsük bele a mákos kifliket, egy kicsit nyomkodjuk meg.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percet. Mikor teljesen kihűlt, kenjük meg a fehércsokoládés-krémmel, és szórjunk kis diógrillázst a tetejére. Tegyük hidegre összeérni!! Jó étvágyat!!

fehércsokoládé-krémes diógrillázs

  1. A pudingport keverjük össze a cukorral, majd a 3,5 dl tejet öntsük hozzá, és folyamatos kevergetés közben főzzük fel, sűrítsük be. Adjuk hozzá a kis darabokra tört fehér csokoládét, a melegtől elolvad majd. Ha langyosra hűlt, a margarint keverjük hozzá.
  2. A 3 ek. cukrot olvasszuk fel, és az apróbb darabokra tört diót szórjuk bele, és rázzuk össze, hogy a cukor a diót mindenhol átjárja. Várjuk meg, míg kihűl, aztán törjük apróbb darabokra. Keverjünk a krémbe is a dióból, de hagyjunk a tetejére is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 14054
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretett férjecském kedvence a mákos kifli, és gondoltam, meglepem valami hasonlóval, de még is mással!!! Hát szerintem nem is fér kétség ahhoz, mennyire is ízlett neki az effajta mákos történet!!!! :-)))

Hozzávalók

kiflis rész

fehércsokoládé-krémes diógrillázs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...