r
Nosalty Logó

Mákos-vörösáfonyás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos-vörösáfonyás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 553 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 6629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 553 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    121 g

Zsír

  • Összesen
    470.6 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8740.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    3670 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1062 mg
  • Foszfor
    3137 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.3 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3020 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2965 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1378 micro
Összesen 6629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy kerek tortaformát kivajazunk.
  2. A tésztához a mákot, a mandulát és a lisztet összekeverjük. A vajat egy csipet sóval, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom- és narancs héjával habosra keverjük. A tojássárgákat lassan-lassan hozzáadjuk, majd a száraz anyagokkal összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, és a mákos masszához keverjük. 30 percig sütjük.
  4. A tortát a sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd kétszer vízszintesen elvágjuk, hogy 3 lapot kapjunk.
  5. A krémhez 5 zselatinlapot hideg vízbe áztatunk. A tejszínt felverjük, és hidegre tesszük. A vörösáfonya-lekvárt, a tejfölt, a citromlevet összekeverjük. A likőrt felmelegítjük, majd a jól kinyomkodott zselatinlapokat felolvasztjuk benne. Az egészet a vörösáfonyás masszához keverjük, majd a felvert tejszínt is belekeverjük.
  6. Újra összerakjuk a megtisztított tortaformát, majd belehelyezzük az első tortalapot, amire rákenjuk a krémünk felét. Erre jön a második lap, majd a krémünk második fele. Ráhelyezzük a harmadik lapot. Fóliával letakarva, 5 órán át a hűtőbe tesszük.
  7. A fennmaradt 3 zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk. A vörösáfonya-kompótot felfőzzük, a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és felolvasztjuk a kompótban. A keveréket a torta tetejére kenjük, és kb. 1 órát hidegre tesszük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4483
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaly karácsonyra készült el először ez a finom torta. Mindenki körében nagy sikert aratott, azóta többen is elkérték a receptjét, ezért gondoltam, hogy megosztom a NoSalty kedves szakácsaival is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...