Mákos-vörösáfonyás torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
17g mák88 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
6g finomliszt21 kcal
-
23g tojás29 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
3 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez és a tetejére
-
1g lapzselatin5 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
-
21g áfonyadzsem58 kcal
-
13g vörösáfonya6 kcal
-
8g tejföl17 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g cointreau3 kcal
Összesen
553
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
200g mák1050 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez és a tetejére
-
16g lapzselatin56 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
250g áfonyadzsem695 kcal
-
150g vörösáfonya69 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
16g cointreau37 kcal
Összesen
6629
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
10.4g mák55 kcal
-
5.2g mandula31 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
14.3g tojás18 kcal
-
13g vaj94 kcal
-
3.7g porcukor14 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez és a tetejére
-
0.8g lapzselatin3 kcal
-
13g habtejszín38 kcal
-
13g áfonyadzsem36 kcal
-
7.8g vörösáfonya4 kcal
-
5.2g tejföl10 kcal
-
2.1g citromlé0 kcal
-
0.8g cointreau2 kcal
Összesen
345
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 728.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 247 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
553
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 121 g
Zsír
-
Összesen 470.6 g
-
Telített zsírsav 212 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 144 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 85 g
-
Koleszterin 1804 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8740.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 3670 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 1062 mg
-
Foszfor 3137 mg
-
Nátrium 655 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 516.3 g
-
Cukor 331 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 742.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3020 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 256 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 407 micro
-
Kolin: 935 mg
-
Retinol - A vitamin: 2965 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 654 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1378 micro
Összesen
6629
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
345
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
70 g finomliszt
-
5 db tojás
-
70 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
A krémhez és a tetejére
-
8 db lapzselatin
-
250 ml habtejszín
-
100 g tejföl
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 ek cointreau
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy kerek tortaformát kivajazunk.
- A tésztához a mákot, a mandulát és a lisztet összekeverjük. A vajat egy csipet sóval, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom- és narancs héjával habosra keverjük. A tojássárgákat lassan-lassan hozzáadjuk, majd a száraz anyagokkal összedolgozzuk.
- A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, és a mákos masszához keverjük. 30 percig sütjük.
- A tortát a sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd kétszer vízszintesen elvágjuk, hogy 3 lapot kapjunk.
- A krémhez 5 zselatinlapot hideg vízbe áztatunk. A tejszínt felverjük, és hidegre tesszük. A vörösáfonya-lekvárt, a tejfölt, a citromlevet összekeverjük. A likőrt felmelegítjük, majd a jól kinyomkodott zselatinlapokat felolvasztjuk benne. Az egészet a vörösáfonyás masszához keverjük, majd a felvert tejszínt is belekeverjük.
- Újra összerakjuk a megtisztított tortaformát, majd belehelyezzük az első tortalapot, amire rákenjuk a krémünk felét. Erre jön a második lap, majd a krémünk második fele. Ráhelyezzük a harmadik lapot. Fóliával letakarva, 5 órán át a hűtőbe tesszük.
- A fennmaradt 3 zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk. A vörösáfonya-kompótot felfőzzük, a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és felolvasztjuk a kompótban. A keveréket a torta tetejére kenjük, és kb. 1 órát hidegre tesszük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4483
- Feltöltés dátuma: 2011. december 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Tavaly karácsonyra készült el először ez a finom torta. Mindenki körében nagy sikert aratott, azóta többen is elkérték a receptjét, ezért gondoltam, hogy megosztom a NoSalty kedves szakácsaival is.